Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor

Asya piyasaları Wall Street’in kazanımlarını takip ediyor; Çin kredi faiz oranlarını koruyor.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların bu hafta bölge genelinden gelecek ekonomik verileri beklemesiyle, Wall Street’in kazanımlarını takip ederek Pazartesi günü çoğunlukla yükseldi.

Çin, Cuma günü emlak piyasasını canlandırmak için önlemler açıklamasının ardından bir ve beş yıllık kredi faiz oranlarını sırasıyla yüzde 3,45 ve yüzde 3,95’te değiştirmedi. Beş yıllık LPR, konut ipoteklerinin referans oranıdır.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi duyurunun ardından yüzde 0,51 yükselirken, Çin anakarası CSI300 yüzde 0,42 kazandı.

Yatırımcılar bu haftanın sonlarında Japonya’dan gelecek ticaret, enflasyon ve iş faaliyeti verilerini beklerken, Singapur Nisan ayı enflasyon verilerini ve ilk çeyrek gayri safi yurt içi hasılasına ilişkin nihai rakamları yayınlayacak.

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,5 oranında yükselirken geniş tabanlı Topix yüzde 1,21 oranında değer kazandı.

Güney Kore’nin Kospi endeksi yüzde 1,09 yükseldi ancak küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,02 oranında değer kaybetti. Ülkenin merkez bankası bu hafta perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

Tayvan Ağırlıklı Endeksi’nin marjinal bir artış göstermesiyle birlikte, Lai Ching-te’nin adanın yeni başkanı olarak resmi olarak görevi devralması nedeniyle yatırımcılar da gözünü Tayvan’da tutacak.

Avustralya S&P/ASX 200 yüzde 0,59 oranında değer kazandı.

Kaynak URL