Asya borsalarında kırmızılar hâkim

Asya piyasaları, teknoloji hisselerinin Nasdaq’ı rekor seviyelere taşımasının ardından çoğunlukla düştü

Asya-Pasifik piyasaları, teknoloji hisselerinin Nasdaq’ı bir gecede rekor seviyelere taşımasının ardından Salı günü büyük ölçüde düştü.

Nvidia hisseleri, şirketin önde gelen pazar konumunu vurgulayan çok sayıda yükseliş yönlü analist çağrıları sonrasında yüzde 2’den fazla değer kazandı.

Birçok Wall Street firması da kazanç raporu öncesinde AI Darling’e ilişkin fiyat hedeflerini artırdı ve hisselerin mevcut seviyelerinden yüzde 30’a kadar kazanç elde edebileceğini öne sürdü.

Asya’daki yatırımcılar, Tayvan’daki TSMC ve Foxconn’un yanı sıra Güney Kore’deki Samsung Electronics ve SK Hynix gibi Nvidia’nın değer zinciriyle bağlantılı şirketler üzerindeki herhangi bir yayılma etkisini izliyor olacak.

Güney Kore’nin Kospi endeksi yüzde 0,34 kayıp yaşarken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,15 kayıp yaşadı.

Japonya hisseleri yükseldi; Nikkei 225 39.000 seviyesinin üzerinde yükselişini sürdürerek yüzde 0,29 kazanç elde etti. Geniş tabanlı Topix yüzde 0,21 oranında artış gösterdi.

Avustralya’da S&P/ASX 200 endeksi, yatırımcıların RBA’nın yüksek enflasyon riskleri nedeniyle faiz oranlarını artırmayı düşündüğünü ortaya koyan merkez bankasının Mayıs ayı toplantı tutanaklarını değerlendirmesiyle yüzde 0,17 oranında değer kaybetti.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzde 0,86 oranında değer kaybederken, Çin’deki CSI300 endeksi yüzde 0,24 düştü.

Kaynak URL