Asya borsalarında yeşiller hakim

Asya-Pasifik piyasaları, ABD’deki teknoloji satışlarının önemli Wall Street endekslerini düşürmesinin ardından çoğunlukla kazanç elde etti.

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü çoğunlukla yükselirken, yatırımcılar ABD Büyük Teknoloji hisselerini bir gecede bankacılık ve enerji gibi sektörleri elden çıkardı.

Nvidia Pazartesi günü yüzde 6,7 düştü ve Nasdaq’ın kayıplarına en büyük katkıyı sağlayanlardan biri oldu. Bilgi teknolojisi yüzde 2’den fazla düşüşle S&P 500’ün en kötü performans gösteren sektörü oldu.

Asya’daki yatırımcılar Güney Kore’nin haziran ayı Tüketici Güven Endeksinin yanı sıra Japonya’nın hizmet sektörü üretici fiyatlarını da değerlendirdi.

Japonya’da hizmet üreticileri fiyat endeksi Nisan ayındaki yüzde 2,7’lik artışa kıyasla Mayıs ayında yıllık yüzde 2,5 arttı.

Güney Kore’nin tüketici güven endeksi Mayıs’taki 98,4’ten Haziran’da 100,9’a yükseldi. Bu durum, yaşam standartları ve gelecekteki hane halkı gelirinin yanı sıra yurt içi ekonomik koşullara ilişkin artan iyimserliğin bir araya geldiği bir dönemde geldi.

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,51, geniş tabanlı Topix ise yüzde 1,44 yükseldi.

Güney Koreli Kospi yüzde 0,42 oranında kazanç elde ederken, küçük ölçekli Kosdaq ise kazançlarını yüzde 0,52’ye geriledi.

Tayvan Ağırlıklı Endeksi bazı kayıplarını telafi etti ve en son yüzde 0,29 kayıpla seyrediyordu.

Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 0,74 yükselirken, Çin’in CSI 300 endeksi yüzde 0,16 yükseldi.

Biden yönetiminin üç Çinli telekomünikasyon firmasını, Pekin’in bu firmaların ABD’deki bulut ve internet işleri aracılığıyla Amerikan verilerine erişebileceği endişesi nedeniyle araştırdığını bildirdi.

Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,92 arttı.

Kaynak URL