Avustralya Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Avustralya Merkez Bankası piyasaların son bir faiz artışı beklentisinin aksine, bir değişikliğe gitmeyerek faizi 4,10’da sabit bıraktı.

Avustralya Merkez Bankası (RBA), geçen yıl Mayıs ayında faiz oranlarını artırmaya başlamasından bu yana ilk kez üst üste ikinci ay faiz oranlarını piyasaların son bir faiz artışı beklentisinin aksine, sabit tuttu.

RBA’dan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 4,10 olarak sabit bırakıldı. Ekonomistlerin beklentisi 25 baz puan faiz artışı yapacağı ve sonra artırım sürecini sonlandıracağı yönündeydi.

Avustralya enflasyonu ikinci çeyrekte beklenenden daha fazla yavaşlasa da, tüketici fiyat endeksi ikinci çeyrekte bir yıl öncesine göre yüzde 6 arttı. Bu, hala RBA’nın yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde, ancak ilk çeyrekte kaydedilen yüzde 7’lik artış kaydedilmişti.

Avustralya merkez bankası, faiz oranlarını geçen yılın Mayıs ayından bu yana kümülatif 400 baz puan artırarak 11 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Ülke, Covid-19 salgınınından sonra ekonomik aktivite toparlanırken, yükselen enflasyonla boğuşuyor.

Kaynak URL