Bahçeli'den Süper Kupa krizi çıkışı: TFF süreci yönetemedi


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Siyaset Okulu Sertifika Töreni’nde gündemde yer alan konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Filistin’e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açtığı iddiası ile bir kişiye yumruk atan genç ile Anıtkabir’deki şeriat çağrısı yaparak “Kahrolsun Cumhuriyet” sloganları atan kişi hakkında konuşan Bahçeli çok sert ifadeler kullandı.

Suudi Arabistan’daki Süper Kupa krizine de değinen Bahçeli ‘Türk futbolunda olmayan sadece futboldur. Riyad krizine dahil olan her kim var ise kuru bir özür ile muafiyet kazanamaz. TFF süreci yönetemedi. Fenerbahçe ve Galatasaray soğuk kanlı olamadı’ ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

  • Tarihin tozlu raflarına düğümlenerek bırakılan tartışma konularını dış bağımlı operasyon ikmaliyle tekrar gündeme taşımak yalnızca aymazlık değil, ahmakça ve alçakça bir tezgahtır. Milli ve manevi değerlerimizin istismar edilmesini tahrik ve provoke edenler ne bu vatana ne bu millete ne de 100 yıllık cumhuriyet müktesabatına saygı duymayan asalaklarlardır.

  • Milli ve manevi hayatımızın tüm güzelliklerine karşı adı konulmamış ilanı yapılmamış bir savaş halindeyiz.

  • Hilafet bayrağı iddiası ile saldırı bir tesadüf değildir. En büyük tehdit cehalettir.
    Milli değerleri istismar edenler vatanı sevmeyenlerdir.

  • Sanal korku üretenler yerli değil. Arapça her yazıya irtica diyenler yeminli Türkiye düşmanıdır. Saldırı bir tesadüf değil. Türkiye laik hukuk devletidir. Türkiye’nin bayrağı ve milli marşı bellidir. Ey cahiller güruhu hilafet bayrağı diye bir şey var mı?
    İş birlikçilerin hüviyeti bellidir. Milli değerleri istismar edenler vatanı sevmeyenlerdir. Türkiye’nin rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez.

Keşfet

Kaynak URL