Bakan Akar: Bir milimetre geri adım atmak yok – Son Dakika Türkiye Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege Denizi’nde Yunanistan ile tırmanan gerginlik sürerken dikkat çeken bir açıklama yaptı.

”DENİZ VE HAVA KUVVETLERİMİZ AÇIK ŞEKİLDE TALİMATLANDIRILDI”

Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin açık şekilde talimatlandırıldığını söyleyen Bakan Akar, ”Hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bizim geri adım atmamız, geri kalmamız söz konusu değil” diye konuştu.

Akar’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bizim geri adım atmamız, geri kalmamız söz konusu değil. Bir milimetre geri adım atmak yok, bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı.

”ANLAYIŞ GÖSTERMEMİZ, TAVİZ VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bu konuda bizim anlayış göstermemiz, taviz vermemiz söz konusu değil. Bu durum ta 1956’da, Sakız ile başlamış. O günden itibaren bazı şeyler yaşanmış ama 1997’deki Kardak milat. Ondan sonra bir adım atmaları söz konusu değil. Nereye varırsa, ‘Ölürsek şehit kalırsak gazi.’ Bu kadar da basit.

”YÜZMEYİ UNUTMAYIN, BİLİN DİYORUZ”

1919-1922. Bazı ülkeler Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı vekil olarak kullanmaya çalıştılar. Anadolu’ya girdiler, 1922’de denize döküldüler. Onun için de ‘Yüzmeyi unutmayın, yüzmeyi bilin’ diyoruz.”

Kaynak URL