Bakan Yanık: Refakatsiz çocuklardan 369'u ailelerine teslim edildi

Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara’ya getirilen depremzede bebekleri ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıklamalarında şunları kaydetti;

Çocuklarımızın bakımları yapılmış vaziyette. Biz onları ziyaret etmek istedik. Şükürler olsun bir sıkıntı yok bebeklerimiz ile alakalı.

Deprem sebebiyle zarar görmüş ve halihazırda refakatsiz diye tanımladığımız ebeveynlerinden uzak olan çocuklarımızla ilgili, şu anda Bakanlık olarak bizde kayıtlı bin 362 çocuğumuz var. Bunlardan bugüne kadar sisteme kaydedilen bin 362 çocuğumuz. 369’u aileleri kimlikleri tespit edilerek ailelerine teslim edildiler.

“792 çocuğumuz hastanelerde, 201’i Bakanlığımıza bağlı kurumlarda”

Hastanede takip edilen çocuk sayımız 792. Kuruluşlarımıza aldığımız çocuk sayısı 201. Bu çocuklarımızdan bin 71’inin kimliklerini tespit ettik. Kimlik tespitinde hem bizim hem Sağlık Bakanlığımızın kayıtları karşılıklı bir bütünlük içerisinde kimlikleri tespit etmeye devam ediyoruz.

291 çocuğumuzun kimliklerini henüz tespit edemedik ama bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Deprem bölgesinden gerek sağlık kuruluşlarında tedavi altına alınan gerekse bizim kuruluşlarımıza aldığımız çocuklarımızda sağlamaya çalıştığımız ilk koşul sağlık hizmetlerinin temin edilmesi. Sonrasında bakım ve gözetim hizmetlerini biz sağlıyoruz.  

Ayrıntılar gelecek…

Kaynak URL