Beştepe’de dikkat çeken görüşme – Son Dakika Türkiye Haberleri

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında, 3 emniyet müdürünün görevden alınması ve gizli tanık Serdar Sertçelik’in gündeme getirdiği hükümete komplo iddiası Ankara’da gündemde.

Bu dikkat çekici gelişmeler, dün akşam düzenlenen kritik bir toplantıda ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı Beştepe’de kabul etti.

Toplantıda, polislerin neden açığa alındığı, kimlerle ilişki içinde olduklarının ele alındığı belirtiliyor.

Dosyaya bazı siyasetçi ve bürokratların isimlerinin sokulmaya çalışıldığı iddiasına ilişkin de kapsamlı değerlendirme yapıldı.

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASINDA GİZLİ TANIĞIN İDDİASI GÜNDEMDE

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşananlar emniyet ve yargıdan siyaset cephesine uzanan dikkat çekici iddialarla gündemde. Soruşturmada “M7” koduyla, gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılan ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik kendisinden bazı kişilerin adını vermesinin istendiğini iddia etti; AK Parti ve MHP’ye yönelik bir kumpas kurulduğunu öne sürdü.

Hemen ardından Ankara Emniyeti’ndeki görevli 3 polis müdürü açığa alındı. Açığa alınan polis müdürleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin incelemesi de tamamlanma aşamasında. 3 polis müdürünün evinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konuldu.

Soruşturma kapsamında görevden alınan 3 isme, “anayasal düzene karşı suç işlemek” başta olmak üzere, “suç için anlaşma”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, “yargı görevi yapanı bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, “suçluyu kayırma” suçları yöneltiliyor.

Soruşturmada gizli tanık “M7″nin gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı gibi soruların yanıtları da aranıyor.

Kaynak URL