Biden, Çin'e yönelik kapsamlı bir karar açıklamayı planlıyor

Konuya aşina olan kişiler, Biden yönetiminin Çin gümrük vergilerine ilişkin kapsamlı bir kararı açıklamaya hazırlandığını söyledi.

Konuya aşina olan kişiler, Başkan Joe Biden yönetiminin önümüzdeki hafta en kısa sürede Çin gümrük vergilerine ilişkin kapsamlı bir kararı açıklamaya hazır olduğunu ve bu kararın Donald Trump’ın istediği genel artışları reddederken kilit stratejik sektörleri hedeflemesinin beklendiğini söyledi.

Konuya yakın kaynaklar Biden yönetiminin alınan kararlara ilişkin Salı günü bir duyuru yapılmasının planlandığını söyledi.

Karar, ilk kez 2018’de Trump yönetiminde yürürlüğe konulan Bölüm 301 tarifelerinin gözden geçirilmesinin bir sonucu. Yeni tarifeler, elektrikli araçlar, piller ve güneş pilleri gibi endüstrilere odaklanacak ve mevcut vergiler büyük ölçüde korunacak.

Karar ertelenebilir ama yine de bu, Biden’ın Çin ile ekonomik yarışta en büyük hamlelerinden birini temsil ediyor. Bu, onun geçen ay Çin çeliği ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerini artırma çağrısına ve Çin gemi inşa endüstrisine yönelik yeni bir soruşturmanın resmi olarak başlatılmasına dayanıyor.

Kaynak URL