Bitcoin'de spot EFT onayından bu yana çıkışlar devam ediyor

ABD’nin borsa yatırım fonlarının Ocak ayında Bitcoin spot EFT onaylamasından bu yana iki haftalık dönemdeki en büyük çıkış oldu.

Bitcoin üst üste ikinci haftada yaklaşık 600 milyon dolarlık çıkış gördü. Bu, ABD’nin Borsa yatırım fonlarının Ocak ayında en büyük kripto para birimini elinde tutmasını onaylamasından bu yana iki haftalık dönemdeki en büyük çıkış oldu.

CoinShares International verilerine göre, genel olarak dijital varlık ürünlerinden 21 Haziran’da sona eren haftada 584 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Önceki hafta yaşanan 600 milyon doların ardından 630 milyon dolarlık çıkışla Bitcoin çoğunluğu oluşturdu.

Dijital varlık yöneticisi ve kripto araştırma firmasının raporuna göre, Fidelity’nin Bitcoin fonu 270 milyon dolarla en fazla çıkışı görürken Grayscale’in fonu 150 milyon dolardan fazla kayıp yaşadı.

Bitcoin ETF’lerine olan talebin soğumasının ve para politikasına ilişkin belirsizliğin bir yansıması olarak, Pazartesi günü kripto piyasasında kayıplar arttı. Bitcoin iki hafta boyunca düşüş yaşadı ve Pazartesi günü yaklaşık yüzde 4 düşüşle 61.100 dolar civarına geriledi.

Kaynak URL