Bloomberg HT'nin faiz anketi açıklandı

Bloomberg HT’nin Nisan ayı TCMB faiz kararına ilişkin anketi sonuçlandı. Ankete göre faizin sabit tutulması bekleniyor.

Bloomberg HT faiz ankatine katılan 26 kurumun medyan beklentisi Nisan ayındaki TCMB toplantısında bir değişikliğe gidilmeyeceği yönünde gerçekleşti.

23 Nisan Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı için ankete katılan 26 kurumun 25’i politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmasını, 1 kurum ise faizin yüzde 55’e yükselmesini bekliyor.

Bu anket döneminde 22 kurum, 2024 yıl sonuna dair faiz tahminini de paylaştı. Buna göre piyasanın Mayıs ayında yaptığı 2024 yılının sonunda politika faizi için tahmini yüzde 47,5 seviyesi oldu.

2024 yıl sonu faiz tahminlerinde en yüksek beklenti yüzde 50 seviyesinde, en düşük beklenti ise yüzde 40 seviyesinde kaydedildi.

Son olarak anket katılımcılarına faizde ilk indirim beklentileri de soruldu. Buna göre tahminini paylaşan 22 kurumdan 1 tanesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan ilk indirim hamlesini Eylül’de bekliyor. 4 kurumun beklentisi ilk indirimin Ekim ayında olacağı yönünde iken, 5 kurumun beklentisi Kasım ayına, 3 kurumun ki Aralık ayına işaret ediyor.

2024’te TCMB’den faiz indirimi beklemeyen 9 kurum bulunuyor.

Kaynak URL