Borsanın çılgın fenomeni geri döndü

Sosyal medyada “The Roaring Kitty” olarak bilinen ve 2020’nin sonlarında GameStop çılgınlığını körükleyen Keith Gill, üç yıllık sessizliğin ardından piyasalara dönüş yaptı. Gill’in paylaşımları sonrası ABD’li video oyun satıcısı GameStop’un hisseleri Salı günü piyasa öncesi işlemlerde yüzde 51’e kadar yükselirken, dünyanın en büyük sinema salonu zinciri AMC’nin hisseleri ise yüzde 58’e kadar artış gösterdi.

“Roaring Kitty” lakaplı Keith Gill yaklaşık üç yıl sonra sosyal medya platformu X’te paylaşım yaptı. Pazar gününden bu yana Gill, “X-Men Origins: Wolverine” ve “The Avengers” dahil olmak üzere filmlerden bir meme ve 10’dan fazla klip paylaştı.

Gill’in paylaşımları sonrası GameStop’un hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 51’e kadar yükseldirken, AMC’nin hisseleri ise yüzde 58’e kadar arttı. J.P. Morgan’ın verilerine göre hem GameStop hem de AMC Pazartesi günü bireysel yatırımcılar tarafından en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

GameStop Pazartesi günü yüzde 118’e kadar yükselirken iki yılın en yüksek seviyesinde kapandı ve piyasa değeri yaklaşık 4 milyar dolardan 9,32 milyar dolara yükseldi.

AMC ayrıca yüzde 78 artışla 5,19 dolara yükseldi. Dünyanın en büyük sinema zinciri, nisan ortasındaki rekor düşük seviyenin iki katından fazla arttı.

Vanda Research Veri Sorumlusu Giacomo Pierantoni, “GameStop, Pazartesi günü nakit dışı alım opsiyonu hacimleri açısından bireysel yatırımcılar tarafından en çok işlem gören ikinci hisse senedi oldu” dedi.

Kaynak URL