Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, belli oldu mu? 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışına sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti oldu. Merak edilen konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu bilgi verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki 1 saatlik mesafeyi Çanakkale Boğazı üzerinden 6 dakikaya düşürmeyi hedefleyen Çanakkale Köprüsü’nün 5 yılda tamamlandığı biliniyor. Açılış için hazırlıklar bir yandan sürerken vatandaşlar ve köprüyü kullanmak için hazırlananlar Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç TL olacak sorusunu araştırmaya başlamış durumda. İşte Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ile ilgili merak edilenler…

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ile ilgili sorulara ‘Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için… Burada 6 dakikada geçeceksiniz.

Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır. Osmangazi Köprüsü 184 TL ücret alıyoruz. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız.’ ifadelerini kullandı.

Kaynak URL