Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 yıl sonra Atina'da! 'Yeni dönem' mesajı


Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında Atina’ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile görüşmesinin ardından Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan mevkidaşı Katerina Sakellaropoulou ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Geniş bir heyetle buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle gayet anlamlı görüşmeler yapacak. Hedef, aramızdaki 5.5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda, hangi alanlarda ne gibi adımlar atacağız bunları görüşeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

erd3

“İKİ ÜLKENİN MEVCUT ORTAK POZİTİF SİYASI İRADEYİ HER ZAMANKİNDEN FAZLA GELİŞTİRMESİ ELZEMDİR”

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, “İki ülkenin mevcut ortak pozitif siyasi iradeyi her zamankinden fazla geliştirmesi elzemdir” dedi. Sakellaropoulou Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, “Çeşitli hususlarda farklı yaklaşımların var olduğunun bilincindeyiz. Fakat bu bilinçle ortak çalışmak, iş birliğini yürütmek bölgedeki barış ve refahı koruyup daha ileriye götürecektir” dedi. (İHA/AA)

Keşfet

Kaynak URL