Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için devrede: Bugün Putin ile görüşeceğim


Son dakika: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Avusturya Başbakanı Nehammer ortak açıklama yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Avrupa’nın bütünleşmesi ancak Türkiye’nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz.
Düzensiz göç ile mücadelede ülkemizin öncü konumu ve bunun Avrupa’nın güvenliğine sunduğu katkılar herkesin malumudur.

AA-20231010-32365619-32365613-CUMHURBASKANI_ERDOGANIN_AVUSTURYA_BASBAKANI_NEHAMMER_ILE_ORTAK_BASIN_TOPLANTISI

“ATEŞE BENZİN DÖKMENİN FAYDASI YOK”

(İsrail-Filistin çatışması) Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz.Bugün Sayın Putin ile görüşeceğim. Guterres ile görüşmem olacak. Görüşmeleri Körfez ülkeleriyle devam ettireceğiz. Tüm aktörleri barış için adım atmaya çağırıyorum.

Bölgede gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak, sorunları daha derinleştirecek adımdan imtina edilmesi şart. Sivil yerleşim yerleri hedef almanın kimseye bir faydası olmaz. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları? Endişemiz çok büyük durumda. 1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde değilim. Onun için görüşmelerimizi yapıyoruz.

AA-20231010-32365619-32365616-CUMHURBASKANI_ERDOGANIN_AVUSTURYA_BASBAKANI_NEHAMMER_ILE_ORTAK_BASIN_TOPLANTISI

AB MESAJI

Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak irade şarttır. Avusturya’dan bu minvalde daha yakın işbirliği bekliyoruz. Avrupa’nın bütünleşmesi ancak Türkiye’nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz.

ABD’YE SİHA VE UÇAK GEMİSİ TEPKİSİ

Amerika’nın uçak gemisinin İsrail’de ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Uçak gemisindeki uçaklarıyla ne yapacak? Gazze’yi ve etrafını vurarak indirerek çok ciddi katliamlara adım atacak. Bir şeyi açıklamak zorundayım. Suriye’de 20’nin üzerinde Amerika’nın üssü var. Suriye’de ABD üslerinin ne işi var? Bu üslerle ne yapılıyor? Bütün bunları değerlendirmek gerekmiyor mu? Türkiye’nin insansız hava aracını ne yazık ki Amerika düşürüyor. Bunu düşürürken bu Türkiye şu anda NATO’da Amerika’nın ortağı değil mi? Beraber değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz, neyle değerlendireceğiz? İşine geldiği zaman ortak, işine geldiği zaman terör örgütlerini Amerika silahlandırıyor eğitiyor.

Kaynak URL