Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon sorununu çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın kapanış konuşmasını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

*Filistin davası ve Gazze’deki katliam gündemimizin en üst sırasındaydı. Filistin halkı tam 76 yıldır zulme maruz kalıyor. Filistin’in toprakları 76 yıldır aşama aşama gasp ediliyor. Tüm imkanlarımızla Filistin halkının yanında dimdik duruyoruz ve duracağız. Hiçbir baskı bunu değiştiremeyecek. Biz, Filistinli kardeşlerimizin nasıl zorlu ve kahramanca bir mücadele verdiklerini gayet iyi biliyoruz.

*Filistinli kardeşlerimiz Gazze’de insanlığı savunuyor. Hamas daha önceki ateşkes önerisi gibi Amerikan Başkanı Biden’ın son teklifine de müspet yaklaştığını açıkladı. Netanhu’nu cevabı ise yine kan dökmek, işgal ve soykırım politikasının şiddetini artırmak oldu. Bölgemizi ve tüm dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Netanyahu denen bu barbara artık bir ‘dur’ denilmelidir.”

*Oturalım, konuşalım, el ele verelim, en geniş mutabakatla Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım. Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz.

*Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör üreten bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez, kendini güvende hissedemez.

*Ekonomi, enerji ve tarım oturumunda bakan arkadaşlarımız hükümetimizin politikalarını paylaştılar. 2024’ün ilk çeyrek büyüme rakamlarıyla programa olan güvenimiz perçinlendi. İhracat tarafında da gayet iyi gidiyoruz. Turizmde bu sene 60 milyar dolarla rekor kırmayı hedefliyoruz. 

*Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Bunu geçmişte başardık, inşallah tekrar başaracağız.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak URL