Cumhurbaşkanı Erdoğan: Holokost utancı, Avrupalı liderleri adeta esir almış durumda

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Gazzeli kardeşlerimiz için toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik.” dedi.

<br class=”k-br” />

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim Türkiye’yi soydaşlarının derdine sırtını dönmekle itham ediyorsa ya gafildir ya cahildir ya da yabancı güçler namına çalışan beşinci kol elemanıdır.” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkistan’dan Afganistan’a, Balkanlar’dan Afrika’ya kadar nerede gözü yaşlı, gönlü kırık kimse varsa Türkiye’nin şefkat eli oradadır.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de 7 Ekim’den beri tam anlamıyla vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgalinde, 2. Dünya Savaşı’nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık sergilenmektedir.” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak Gazze’de akan kanın durması için seferber olmuşken Batılı ülkelerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak takip ediyoruz.” dedi. 

“Holokost utancı, Avrupalı liderleri adeta esir almış durumda”

“Holokost utancı, Avrupalı liderleri adeta esir almış durumda.” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“İsrail’in ne kadar uğraşırsa uğraşsın antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin geçmişinde böyle bir utanç lekesi göremezsiniz.”

Erdoğan, “Çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı modern savaş araçlarının tamamını kullanan İsrail ve onu destekleyenler, insanlık vicdanı nezdinde yargılanacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in nükleer silahları meselesinin unutulmasına ve unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz.” diye konuştu. 

Erdoğan, “Gazze’de yaşananlara tepki vermezsek yarın vaat edilmiş topraklar denilen işgalci fanatizmin kendi topraklarımıza uzanmasına engel olamayız.” dedi.

“Yılbaşından bu yana bir kısmı elebaşı seviyesinde yaklaşık 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik”

Kabine Toplantısı’nda terörle mücadele konusununda ele alındığını aktaran Erdoğan, yılbaşından bu yana bir kısmı elebaşı seviyesinde yaklaşık 2 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

“Devletimiz afetzede kardeşlerimizin yanındadır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yurt genelinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen sellerden etkilenen illere ilişkin, şöyle konuştu:

“Devletimiz afetzede kardeşlerimizin yanındadır. Zarar tespit çalışmalarımız hızla tamamladıktan sonra destek ödemelerini yapacağız.”

Kaynak URL