Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasa borcumuz var – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın 162. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Türkiye’nin ne kadar güçlü ne kadar köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu hatırlıyoruz. 162 yıldır ülkemize ve milletimize hizmet eden Sayıştay Başkanlığı’mızın kuruluşunun gururunu sizlerle birlikte yaşıyoruz.

Kamu görevi kaynağı milletin dişinden tırnağından arttırdığı vergiler olan tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan vebali apğır vazifedir. Bütün kamu personellerimiz dünyada ve ahirette hesabı verilemsi çetin olan görevlerden birini icra etmektedir. Ülkeye hizmet yolunda rehavete yer yoktur. Görevini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz. Yasaması yürütmesi ve yargısıyla devlet erklerimizin tamamı millete efendilik taslamak için değil hizmetkarlık yapmak için vardır. Sorumluluk makamından bulunanlarda temel beklentimiz vatandaşa karşı yükümlülüklerini kanun ve nizam çerçevesinde vaktinde ve etkin şeklinde yerine getirmektir. Bu anlayışla hareket ettik. Hantal devlet yapısından çöevilk ve atılgan devlete geçilmesi için gayret gösterdik. Tüm vesayet biçimleir gibi bürokratik vesayeti de ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit kaynağı gördük. Bazı kamu hizmetlerinde vatandaşlarımızın şikayetlerinin çoğaldığının farkındayız. Halktan kopuk, görev şuuru eksik eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin vermeyiz. Halkımızın serzenişlerine kulaklarımızı tıkamıyoruz.

Daha kaliteli kamu hizmeti sunmak için kurumlarımızın karar verme mekanizmaları pek çok alanda atılabilecek adımların hazırlığı içindetiz. Bu çalışmalarımızda tüm kamuyu denetleyen Sayıştay Başkanlığı’mızın da önerilerinden istifade ediyoruz.

YENİ ANAYASA MESAJI

Cumhuriyetimizin 100. yaşını geçen sene coşkuyla kutladık. Yaptığımız anayasa değişiklikleriyle anayasanın demokratikleşmesine yönelik çok kritik adımlar attık.

Yeni hükümet sistemiyle siyasi belirsizlik ortadan kalktı. Yönetimde güven ve istikrar tesis edildi. Eski sisteme dönüş polemiğinin ülkeye ve millete herhangi bir hayrının dokunmayacağı kanaatindeyiz.

Yeni anayasa meselesi de gelecek vizyonumuzun bir parçasıdır. Yeni anayasa borcumuz var. Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir.

Önümüzdeki dönemde çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin yeni anayasaya kavuşması için kuşatıcı, uzlaşmacı ve yapıcı tavrımızı son raddeye kadar muhafaza edeceğiz.  

KAMU KAYNAKLARI

Son dönemde belediye imkanlarının kişisel amaçlar için kullanıldığını üzülerek görüyoruz. Milletin cebinden Roma turu yaptırılmaz.

Kaynak URL