Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hain saldırı sonrası açıklama: 'Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı”na katılıyor.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

Şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, bölücü alçaklardan bunun hesabı sorulmuştur. Şimdiye kadar 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye ne olursa olsun, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör koridoruna izin vermeycektir.

Hatırlarsanız Nisan ayında İstanbul’da kentsel dönüşümle ilgili özgün bir projeyi kamuoyuyla paylaşmıştık. Yarısı bizden kampanyası ile toplamda toplamda 350 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kredilerin ödenmesi evler tamamlandıktan sonra başlayacak ilk yılı faizsiz olarak tahsil edilecektir. Vatandaşlarımız alacağı 1,5 milyon TL’lik destekle evini yapacaktır.

Bugün atacağımız diğer bir kritik adım kentsel dönüşüm yıkımlarının başlamasıdır. Bugün ayrıca toplam 3037 konutun temellerini atıyoruz. Dolayısıyla bugünkü programımızla imza, yıkım ve yapım aşamalarıyla “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı”na start veriyoruz. Vatandaşlarımızı bir an önce Yarısı Bizden Kampanyası’na başvurmaya davet ediyorum.

Marmara’da meydana gelen depremler çalışmalarımızı daha da hızlandırmamız gerektiğini gösteriyor. Depreme hazırlık yapmak tercihten öte zorunluluktur. Ülkemiz topraklarımızın yüzde 66’sı deprem açısından riskli alanlarda yer alıyor. Sadece insanı açıdan değil, ekonomik açıdan da ağır bedeller ödedik. 6 Şubat depremlerinin Türk ekonomisine maliyeti 104 milyar dolardan fazladır. Hiçbirimizin deprem gerçeğine gözlerine kapama lüksü olamaz. Bu topraklarda yaşamaya devam edeceksek bir an olsun deprem gerçeğini aklımızdan çıkaramayız.

Keşfet

Kaynak URL