Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, İsveç’teki skandal gösteriye suç duyurusu – Son Dakika Türkiye Haberleri

İsveç’in başkenti Stokholm’deki PKK eylemiyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, ”İsveç’in Stokholm kentinde, terör örgütü PKK tarafından organize edildiği anlaşılan gösterilerde, Cumhurbaşkanımızı hedef alan ve suç teşkil eden eylemler nedeniyle failler hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

İsveç’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef alındığı görüntülere Ankara’dan tepki geldi.

İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Büyükelçiye, eylemin şiddetle kınandığı bildirildi.

Terör progapandasının,,, Türkiye,, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan Üçlü mutabakatın açık bir şekilde ihlali olduğu hatırlatılarak,, bu tür terör eylemlere müsaade edil-memesi talep edildi.

Eylemi lanetliyen Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “NATO’ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir” dedi.

Şentop, İsveç Meclis Başkanı’nın 17 Ocak’ta Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyareti de iptal etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,, “Cumhurbaşkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz” sözleriyle eyleme tepki gösterdi.

Oktay, İsveç makamlarının, bu eylemleri gerçekleştiren terör grupları hakkında yasal işlem başlatmasını istedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “PKK’nın İsveç’in NATO üyeliği yoluna adeta mayın döşüyor. İsveç bir tercih yapmalıdır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Cumhurbaşkanı’na karşı yapılan iğrenç eylemi şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, o görüntülere, sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla tepki gösterdi. Bozdağ şunları kaydetti:

“Bu saldırı sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza değil Türkiye ve Türk milletine saldırıdır. Bu terör eylemine müsaade eden İsveç Hükümeti’ni kınıyorum.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş “Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise,, “Terörle mücadele ettiğimiz gibi teröre imkan sağlayanların da karşısında olacağız” ifadesini kullandı.

Çelik şöyle devam etti:

“İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez. NATO’ya üye olma talebinde bulunan bir devlette böyle bir hadisenin gerçekleşmesi vahimdir. Terörün eylem ve propagandasını engellemeyen bir ülkenin NATO savunmasına nasıl katkısı olacaktır? Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması İsveç makamlarının sorumluluğundadır.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter’dan “İsveç’teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan başa gelmiş cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz” mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da “Terör örgütlerinin faaliyetlerine son verilmediği müddetçe NATO üyelik sürecinin ilerlemesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Kaynak URL