Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: 'Eyvallah etmeyeceğiz'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı Polis Akademisi’nde “Polis Akademisi Mezuniyet Töreni”nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

Bugün mezuniyet sevinci yaşayan 2 bin 366 polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Dereceye giren öğrencilerimi ayrıca tebrik ediyorum. Bugün kendi evlatlarımızın yanı sıra dünyanın 15 ülkesinden 94 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz.

Burada şunun özellikle vurgulamak istiyorum. Yurt dışı ziyaretlerinde Türkiye’den mezun olanların sadece bürokrasi değil hayatın her alanında yer aldığını görüyoruz. Her ne kadar son dönemde ülkemizde böyle bir ufuktan rahatsız olan kendini bilmezler türemişse de biz onlara kulak asmıyoruz.

“EYVALLAH ETMEYECEĞİZ”

Ülkemizin ekonomisine, ticaretine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz.Devletimizin bir ayağını Anadolu’ya sabitleyip diğeriyle tüm yer yüzünü kucaklamaya devam edeceğiz.

Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez. Kamu görevlileri hangi konuda olursa olsun anayasa ve yasalara tabiidir. Kanun arkasından dolanarak toplumda düzen sağlanamaz. Geçmişte ülkemiz, kendini hukuktan üstte göre bürokratik vesayetten çok çekmiştir. Milli irade yok sayılmış, anayasa askıya alınmıştır.

Express

Kaynak URL