CVK Madencilik'ten satın alma

CVK Madencilik, Çanakkale’de içerisinde altın, gümüş ve bakır içeren 8,626 hektarlık maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik’in yüzde 100’ünü satın aldığını açıkladı.

CVK Madencilik Çanakkale’de yer alan polimetalik maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik’in tamamını satın almak üzere ABD ve Kanadalı ortakları anlaşmaya vardığını duyurdu. KAP bildiriminde satın alma bedelinin 11,5 milyon dolar olduğu bilgisi paylaşıldı.

Firmadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çanakkale ili dahilinde yer alan ve madencilik sektöründe “TV Tower Projesi” olarak bilinen polimetalik maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.’nin (“Orta Truva”) hisselerinin yüzde 100’ünün satın alınmasına ilişkin ABD ve Kanadalı ortakları ile ön görüşmelere başlandığı 27/05/2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Şirketimiz, Yönetim Kurulu’nun 10/06/2024 tarihinde alınan kararı uyarınca, Türkiye’de kurulu Orta Truva hisselerinin yüzde 100’ünün satın alınması konusunda hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş. ile anlaşmaya varılmıştır.”

Açıklamada, bir polimetalik proje olan “TV Tower Projesi”nde yer alan maden sahalarında 15/05/2024 tarihli UMREK-2023 Kodlu Kaynak Tahmin Raporu’na göre; 2,23 milyon ons Altın, 36,3 milyon ons Gümüş ve 764,94 milyon libre Bakır kaynağı bulunmaktadır. İşbu Kaynak Tahmin Raporunda belirtilen maden cevherlerinin toplam Altın eşleniği 4,58 milyon ons’tur. (Kaynak Tahmin Raporunda belirtilen maden kaynakları Orta Truva’nın 8.625,88 hektar büyüklüğündeki ruhsat sahalarının yaklaşık %10’unda yapılan aramalardan elde edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “TV Tower Projesi”nin sahibi olan Orta Truva Madencilik’in dünya çapında faaliyet gösteren Liberty Gold ve Teck Resources Limited’in Türkiye’deki yan kuruluşu olan Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş.’nin ortak girişimi olduğu hatırlatılarak, “Liberty Gold, merkezi Kanada’da bulunan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Great Basin bölgesinde faaliyet gösteren bir altın keşif ve geliştirme şirketidir. Teck Resources Limited, merkezi Vancouver, British Columbia’da bulunan bir Kanadalı çeşitlendirilmiş madencilik şirketidir” olduğu bilgisi verildi.

CVK Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Çevik, satın alma işlemiyle ilgili yapmış olduğu değerlendirmede;

“Madencilik gibi zorlu ve rekabetin de bir o kadar yoğun olduğu bir sektörde, bir ay gibi kısa bir sürede, birbirinden önemli iki büyük şirket satın alma işleminin gerçekleştirilmesi Şirketimiz ve ülkemiz madencilik sektörü açısından oldukça önemli bir başarıdır. Yurt dışında faaliyet gösteren global ölçekteki madencilik firmalarından iki büyük şirketi ve beraberindeki çok büyük ruhsat sahalarını satın alarak, bir taraftan ruhsat portföyümüzü genişletme ve büyüme potansiyelimizi artırma fırsatını yakalarken, diğer taraftan da ülkemizin değerli maden sahalarını olması gerektiği gibi yerli imkanlarla geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki 5 yılda global bir maden şirketine dönüşme hedefiyle yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu vizyonla Cumhuriyetimizden aldığımız güç ve siz değerli paydaşlarımızın desteğiyle sektörün lideri olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Kaynak URL