Daltonlar çetesinin lideri Barış Boyun ile ilgili "ölümcül" detaylar ortaya çıktı

Daltonlar çetesinin lideri Barış Boyun’un da aralarında bulunduğu 18 kişinin İtalya’nın Viterbo şehrinde yakalanmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ

Sarallar’a ait alüminyum fabrikasına bombalı saldırı düzenlemeye hazırlandığı sırada İtalya’nın Viterbo şehrinde yakalanan “Dalton kardeşler” çetesinin lideri Barış Boyun’un, tüm Avrupa’yı kontrol edebildiği büyük bir suç ağı kurduğu elektronik kelepçesine yerleştirilen dinleme cihazıyla ortaya çıktı.

TELEFONLARINA ÖZEL YAZILIM

İddiaya göre ev hapsinde tutulan Boyun, polisin kendisini dinleyeceğinden emindi. Bu nedenle dinlemelere takılmamak için Endonezya’da özel bir yazılım hazırlattı ve Türkiye’deki üyeleriyle bu uygulama aracılığıyla görüşmeye başladı.
Bu yazılım sayesinde Boyun’un telefonları dinlenemiyordu, o yüzden görüşmelerde çok rahat konuşuyordu. Fakat, kelepçedeki dinleme cihazıyla her şey kayıt altına alındı. Polis, bu sayede Daltonlar çetesinin tüm örgüt içi yapılanmasından bilgi sahibi oldu.

TÜM SİSTEM İTALYAN ŞOFÖR ÜZERİNDEN

Polis bu dinlemelerde Boyun’un İtalya’da örgüt üyeleriyle olan temasını çetenin tek İtalyan üyesi olan Giorgio Meschini üzerinden sağladığını belirledi. Meschini, örgütün silah ve para dağıtımından sorumluydu ve dikkat çekmemek için annesinin aracını ve telefonunu kullanıyordu. Meschini ve ailesi takibe alındı.

“ÇELİK YELEĞİ DE DELİYOR”

Örgütün, Avrupa’daki silah kaçakçılığını organize ettiği teknik takip sonucu ortaya çıktı. Bir telefon görüşmesinde Meschini’yi arayan örgüt üyelerinin “Silah geldi Glock 10 mm, kurşun geçirmez yeleği de deliyor” dediği bunun üzerine yola çıkan Meschini’nin Adriyatik otoyolunda beklemede olan Türk plakalı bir arabayı kastederek, takasın yapılacağı yer olan koyu renkli çantayla ilgili yol arkadaşlarına “Devam edin Kırmızı Başlıklı Kız’ı göreceksiniz” dediği belirlendi.

ÖZEL SİLAHLAR ÜRETTİRMİŞLER

Ekim 2023’te çete üyelerinden ele geçirilen Glock marka silah üzerinde yapılan incelemede ise korkunç bir detay ortaya çıktı.

Silahların özel üretildiği, namlu ve yivlerinin değiştirilerek etkisinin artırıldığı ve kurşun geçirmez yelekleri bile deldiği belirlendi.

CEPHANELİK ORTAYA ÇIKTI

Sabah’ın haberine göre örgütün kasası konumundaki Ahmet Durmuş’un Vetralla bölgesinde “ölümcül” bir cephaneliği yer altında sakladığı yine teknik takip sonucu ortaya çıktı. Durmuş’un bir telefon konuşmasında örgüt üyesine ” Bunlarla yakalanırsak 60 yıl çıkamayız. Uziler evde ama diğerleri ihtiyaç anında çıkarılmak üzere çeşitli bölgelerde” dediği belirlendi.

18 KİŞİ TUTUKLANDI

Uluslararası silah kaçakçılığı, yasadışı göçe yardım ve yataklık, uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama gibi suçlamalarla hakim karşısına çıkan Barış Boyun, eşi Ece Boyun, örgüt üyesi oldukları iddia edilen Giorgio Meschini, Kerem Akarsu, Cemil Aytekin, Okan Bingöl, Abutalip Burulday, Özge Büyükkaplan, İnanç Cancin, Fırat Çoğalan, Bayram Demir, Ahmet Durmuş, Tolga Gültepe, Önal Kertlez, Serkan Özcan, Emrah şahin, Çağlar Şenci ve Sinan Şimşek tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Kaynak URL