Derimod'dan KDV açıklaması

Bloomberg HT’ye konuk olan Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim “Derimod Yönetimi olarak yaz sezonu boyunca fiyatlarımıza KDV revizyonu yapmama kararı aldık. Bu KDV artışlarının kısa vadede müşterilerimizin alım gücünü etkilemesini istemiyoruz” dedi.

Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim sezon boyunca fiyatlara KDV revizyonu yapmayacaklarını açıkladı.

Zaim ilk 6 aya dair değerlendirmesinde “Enflasyon ortamında bizim bakmamız gereken en önemli veri adet büyümeleri. İlk 6 aya baktığımız zaman markaların büyük bir çoğunluğu adetlerini artırmışlar, cirolarda da yaklaşık iki katlık bir artış var. İç tüketim oldukça canlıydı. Turist misafirlerimizin alışveriş oranları biraz düştü. Doğal olarak fiyatlar geçen seneki gibi avantajlı gelmemiş olabilir. Dövizin artmadığı yerde, belki bir artış beklentisi olduğu için bugünden almak tüketici için mantıklı bir seçim olabiliyor. Bunun da satışları öne çeken etmenlerden biri olduğu doğru” dedi.

İlk 6 ayda adette yüzde 12 civarında büyüme gerçekleştiklerini söyleyen Zaim “Cirolarda da yüzde 130’luk bir artış sağladık. Yılsonu için kendimize 4 milyar TL ciro hedefi koymuştuk, bu hedef doğrultusunda da ilerliyoruz. Mağazalara yatırım devam ediyor, mağazalarımı büyütüyoruz. Kurların geldiği seviye ile birlikte tekrardan turist alışverişinin artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Fiyatlarımıza KDV revizyonu yapmama kararı aldık”

Zaim “Bizim bulunduğumuz sektör 8 KDV ile çalışan bir sektör ve bugün itibari ile 10’a çıktı. Biz Derimod Yönetimi olarak yaz sezonu boyunca fiyatlarımıza KDV revizyonu yapmama kararı aldık. Fiyatları yukarı yönlü revize etmeyeceğiz. Müşterilerimize karşı önemli sorumluluklarımız var. Bu KDV artışlarının kısa vadede onların alım güçlerini etkilemesini istemiyoruz” diye konuştu.

ÜFE’deki artış ile ilgili ise Zaim “Biz sezonluk satın alma yapan bir firmayız. Kış sezonunun satın almalarını tamamladık. Orda zaten kurlar bir önceki kurlardı. Sezondan sezona ise herhalde asgari ücret ve kur artışı kadar bir artışla karşılaşırız. Maliyetlerin yarısı asgari ücrete yarısı kura endeksli olduğunu düşünürsek bunların artışı kadar bir fiyat artışını da normal karşılamak lazım” diye konuştu.

Kaynak URL