Efor Çay'ın halka arzında talep toplama başladı

Efor Çay’ın halka arzında talep toplama 26-27-28 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Halka arz fiyatı pay başına 14,50 lira olarak belirlenen şirketin 63 milyon lirası sermaye artırımı, 27 milyon lirası ortak satış olmak üzere nominal değeri 90 milyon lira olan payları satışa çıkacak. Böylece, şirketin yüzde 24,8’i halka açılmış olacak.

Halka arz edilecek hisselerin yüzde 75’i yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 25’i ise yurt içi kurumsal yatırımcıya ayrılırken, halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar 305 milyon lira olması bekleniyor. Şirketin halka arzında talep toplama , EFORC kodu ile Halk Yatırım ve İntegral Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından 26-27-28 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, AA’ya yaptığı açıklamada, halka arz gelirlerinin bir kısmını yatırımlara harcayacaklarını belirterek, Tokat Erbaa’da kahve üretim tesisi olarak içecek alanında yatırım yaptıklarını aktardı.

Kahve pazarının çok hızlı büyüdüğünü vurgulayan Akkuş, “Çay tüketimi yüzde 15 büyürken kahve tüketimi, gençlerde yüzde 265 büyüyor. Bu büyümede bu kahve üretiminden çıkmak istemedik. Yatırımın inşaat bölümü bitti makine bölümünün çoğu geldi bir kısmı devam ediyor. Yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Ülkenin her tarafında yatırımlarımız var. Halka haz gelirleri yatırımlarla beraber, daha hızlı yol almamızı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak URL