Ege Bölgesi Sanayi Odası Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklanan küresel riskler arasında iklim değişikliği ve ekstrem hava olaylarının ön sırada yer aldığını hatırlattı ve ekledi:

Ormanlık alanlarımızın arttırılmasıyla ilgili çaba göstermek zorundayız. Bunu yapan çeşitli vakıflarımız ve sivil toplum kuruluşları var ancak bunlara destek olmak zorundayız” dedi. Yorgancılar, EBSO olarak karbon ayak iziyle ilgili hesaplama ve takip edilme yöntemleriyle ilgili kitap yayımladıklarını belirterek, tüm sanayi kuruluşlarının nasıl bir yol haritasını izleyeceğini bu rehber kitapta görebileceğini dile getirdi.

6 sanayi tesisine ödül

Törende çevre koruma ve yeşil dönüşüm odaklı çalışmalarıyla ödüle layık görülen, ‘büyük ölçekli tesisler‘ kategorisinde Ege Profil, Kale Pratt&Whitney Uçak Motor Sanayi ve Uysal Makina Uysal 2 Şubesi, ‘KOBİ ölçekli tesisler‘ ketagorisinde ise Batı Beton Gaziemir Hazır Beton Tesisi, Birim Makina Sanayi ve Form Endüstri İzmir Şubesi‘nin yetkililerine ödülleri takdim edildi.

Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Enver Bakioğlu da etkinlikte çalışmaları hakkında bilgi verdi. Etkinlik kapsamında ‘Orman Yangınlarına Bakış Konferansı’ da düzenlendi.

Kaynak URL