Ekonomi ve siyaset gündemi –  22 Mayıs 2024

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar…

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı’na başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’ne katılacak.

(Ankara/14.00/19.00)

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından kabul edilecek, Özbekistan Ali Meclisi Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan İsmailov ve Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile bir araya gelecek.

(Taşkent)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM’den

– Genel Kurulda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluğun cezalarını artıran Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek.

– İYİ Parti ve Saadet Partisinin grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/14.00/10.30/09.15)

EKONOMİ FİNANS

1- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı’na katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Forumu 2024 Zirvesi kapsamında düzenlenecek açılış genel oturumuna, fuar alanı gezisine, bakanlar yuvarlak masa toplantısına, Ukrayna özel toplantısına ve Litvanya Dönem Başkanlığı Resepsiyonu’na katılacak, basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Leipzig)

– TÜİK, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TÜRKPA Milli Savunma Komisyonu Başkanları Birinci Toplantısı’na katılacak.

(TBMM/09.00)

2- İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını karadan Refah kentine genişletmesi ve bölgedeki insani krizin yansımaları izleniyor.

(Gazze/Kudüs)

3- İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerin helikopter kazasında hayatını kaybetmelerine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Tahran)

Kaynak URL