Ekonomi ve siyaset gündemi- 4 Haziran 2024

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar…

1- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı kabul edecek. Kurtulmuş, Türkiye Haber Kameramanları Derneğince Tören Salonu’nda düzenlenecek “Kuşatma; Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası” kitabı tanıtım törenine katılacak.

(TBMM/13.00/14.00/15.00/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM’den

– Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunum yapacak.

(TBMM/15.30)

EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bakü Enerji Haftası kapsamında düzenlenen Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı’na katılacak.

(Bakü/09.00)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AX-3 Uzay Misyonu Mürettebatı Karşılama Töreni’ne iştirak edecek.

– Bakan Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A Uydusu’nun uzaya fırlatılmak üzere ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’na gönderilmesi amacıyla Mürted Hava Meydanı’nda düzenlenecek törene katılacak.

(Ankara/10.00/12.00)

3- ​​​​​​​Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ürün Güvenliği Haftası ve Ödül Töreni ile Türkiye-Kosova JETCO Toplantısı’na iştirak edecek.

(Ankara/09.30/14.00)

4- TÜİK, 2023 yılı su ürünleri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mayıs ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

(Ankara/14.30)

6- Hazine ve Maliye Bakanlığı 7 ve 9 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek, 3 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile ortak basın toplantısı düzenleyecek ve temaslarda bulunacak.

(Pekin/07.30)

2- ⁠İsrail’in Gazze Şeridi’nde Refah kentinde yoğunlaşan saldırıları, bölgedeki insani kriz ve ABD Başkanı Joe Biden’ın ateşkes konusundaki açıklamalarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Gazze/Kudüs)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığınca düzenlenen “Vatandaş Diplomat Projesi” tanıtım programına katılacak.

(Ankara/12.15)

(Evian/15.00)

4- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık’a (Roland Garros) ana tablo maçlarıyla devam edecek.

(Paris)

Kaynak URL