Ekonomi ve siyaset gündemi –  5 Mart 2024

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar…

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tarihi Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek Sivas mitinginde halka seslenecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ikili görüşme yapacak, heyetler arası çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Sivas/14.00/Ankara/17.30/19.45)

2-TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Kandia Kamissoko Camara ile görüşecek

(Abidjan)

3- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eryaman Halk Buluşması, Mutlu Aile Sağlığı Merkezi açılışı ile Mamak Halk Buluşması programlarına katılacak.

(Ankara/13.30/16.00)

EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenecek “Turcorn Adayları Tanıtım Toplantısı” ile “YASED Olağan Genel Kurul Toplantısı”na katılacak.

(İstanbul/10.30/15.00)

2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti İl Başkanlığı’nı, Tarım ve Orman il Müdürlüğü’nü, Fatih çarşısı ve Mevlana meydanındaki esnafı, Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret edecek, sektör buluşması toplantısına katılacak, Sarayönü ve Altınekin ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak.

(Konya/10.00-18.00)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu Açılış Töreni”ne katılacak, Valiliği ziyaret edecek, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek, AK Parti İl Başkanlığı’na ve esnafa ziyaret gerçekleştirecek, gençlerle buluşacak.

(Diyarbakır/11.00-17.30)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları konulu düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacak.

(Cidde)

2- İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

Kaynak URL