Ekonomi ve siyaset gündemi -8 Haziran 2024

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar…

1- ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi, 81 il, KKTC’nin Lefkoşa ve Hırvatistan’ın Zagreb kentlerinde düzenlenecek.

2- Türkiye, ikinci astronotunu uzaya gönderiyor

– Astronot Tuva Cihangir Atasever, yörünge altı araştırma görevi için “VSS Unity” adlı uzay aracıyla ABD’nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesisinden uzaya gönderilecek.

– Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay misyonu dolayısıyla TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde düzenlenecek etkinliğe katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin il başkanlığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ve Ege Belediyeler Birliğini ziyaret edecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TİM 31. Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katılacak.

EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEZMAKSAN Fabrika Açılış Töreni’ne iştirak edecek.

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Şehir Hastanesi ve Güney Çevre Yolu şantiyeleri ile Trabzon Havalimanı’nda incelemelerde ve açıklamalarda bulunacak, Yıldızlar 2024 Yılı Faroz 1. Geleneksel Mahalleler Arası Futbol Turnuvası Kupa Töreni’ne katılacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde “Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı” yapılacak.

Kaynak URL