Erdoğan: Sadece konut değil arsa da var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

– (Sosyal konut projesi) Vatandaşımızı olumlu etkileyeceğine inanıyoruz. Sadece konut değil arsa da var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor.

– (Sosyal konut projesi) İcabında vatandaş ‘kendim yapacağım’ diyorsa, onlara da ‘buyur kardeşim 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz.

– Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz.

– (Kılıçdaroğlu’nun KHK açıklaması) Bunlara kalsa ‘Öcalan’ı da bırakacağım’ derler. Demirtaş için de derler. Asla böyle bir şeye prim vermek mümkün değil.

– (Tahıl koridoru) Putin’in dediği gibi gemiler gelişmiş ülkelere gidiyor. Semerkant’ta Rus ürünlerinin de bu koridordan gönderilmesini Putin’den rica edeceğiz.

– Rus tahılı da gelmeye başlarsa fakir Afrika ülkelerine varıncaya kadar hepsini en ideal şekilde belli bir sisteme oturtur, oralara da bu tahılı göndeririz.

– Terör örgütlerine karşı çabalarımız, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğünün de aslında teminatı ama rejim bunlara yönelik tavır geliştirmedi.

– Terör örgütlerinin anladığı, anlayacağı bir dil var. Bunlara da o dilden konuşmamız gerekiyor. Türkiye kükrediği zaman nasıl kükrer, onlar bunu biliyor.

– 2023’le birlikte doğal gazımızı çıkarmamız halinde, vatandaşımızın kapısına çok daha ucuza ulaştıracağız. Hedefimiz bu.

– (Doğal gaz) Fiyat konusunda görüşmem olmuştu, Putin’in yaklaşımı da müspet olursa ‘nurun ala nur’ olur. Derdimiz bunu vatandaşımıza daha uygun verebilmek.

– Avrupa için bu kış öyle kolay geçmeyecek, çok sorunlu bir kış olacak, mali noktada faturası çok ağır bir kış olacak.

– Avrupa ve dünyanın değişik yerlerinden yatırım için kapımızı çalanlar var. Şu an 20 milyar dolar gibi Türkiye’de yatırım yapma konumunda olan firmalar var.

– Turizmde koronavirüs öncesine geçtik. Şu anda Rusya, Ukrayna ve Batı’dan ciddi turist çekmeye başladık. İngiltere’den de ciddi manada turist alıyoruz.

– Altılı masanın yaptığı tek iş ‘önümüzdeki toplantıyı kimin evinde yapacağız?’ Herhalde bunlar YSK’nin açıklamayı yaptığı ana kadar bir karar alamayacak.

– Yunanistan NATO’da bizi sürekli şikayet ediyor. Onların anlayacağı dil neyse parantez açarak o dille konuşuyoruz. Anlıyorum ki onlar da anlıyor.

 

 

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak URL