Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Attığımız adımlarla mayıstan sonra gerilemeye başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde, uçakta gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan açıklamalarından satır başları:

– Suudi Arabistan’la yatırımcılarımızı bir araya getirecek organizasyonlarla büyük bir ekonomik potansiyeli tekrar harekete geçirme konusunda mutabık kaldık.

– 2030 EXPO için adaylardan biri de Suudi Arabistan. EXPO 2030’un Riyad’da düzenlenmesi için Türkiye olarak kendilerini destekleyeceğimizi açıkladık.

– İsrail ile ilgili bir politikamız var, Mısır’la da böyle bir politika mümkün. Olumlu neticeler, üst düzeyde de bu adımların atılabileceği istikametindedir.

– Bölgemizde aynı inanç ve düşünceleri paylaştığımız ülkelerle çok daha farklı bir sürecin içine girmeliyiz. Bu da düşman üretme değil dost kazanma sürecidir.

– Bu 6’lı grup kimi öne çıkaracak, kimi adayı olarak belirleyecek bizim sorunumuz değil. Cumhur İttifakı adayını belirlemiştir ve yoluna devam etmektedir.

– İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hesabını vermesi, neden teröristi istihdam ettiği, teröristlerin müracaat ettiği kapı olduğu sorularını cevaplaması lazım.

– Hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek. Attığımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye başlayacak, yıl sonuna doğru daha olumlu istikamette neticelenecek.

 

 

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak URL