Erdoğan'dan İstanbul ve Ankara sözleri! Emekli ve çalışanlar için tarih verdi


Son dakika haberi: TBMM’de yeni yasama yılının ilk AK Parti grup toplantısı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasında İsrail’in Gazze’yi tam kuşatma altına almasını ve elektriğini, suyunu kesip insani yardımları engellemesine sert tepki gösterip “Her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma savaş değil, katliamdır” ifadelerini kullandı. Her iki tarafa yönelik mesaj veren Erdoğan, “İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Gazze’deki masumların sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmesini de asla kabul etmiyoruz” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN KAPISI AÇIK”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakı’ndaki tüm ortaklarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak ve gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkenin ve milletin istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese, ortaklarımızın da rızası şartıyla Cumhur İttifakı’nın kapısı açıktır.

“KİMSE TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEK ZORUNDA OLMADIĞINI GÖSTERDİ”

  • Kendilerinden başka kimseye tahammülü olmayan faşist zihniyet bu son hezeyanının bedelini inşallah 2024 Mart seçimlerinde de ödeyecek. Anadolu insanının ferasetinden nasibini almamış olanlar suçu kendilerinde aramak yerine hala millete yüklemeye kalkıyor. Meclis çatısı altında niçin yer bulamadıklarını sorgulamak yerine milli iradenin temsilcisi olan gazi Meclisimize hürmetsizlik ediyorlar. Kimse hiçbir partiye ve adaya tıpış tıpış oy vermek mecburiyetinde olmadığını göstermiştir. Seçimden sonra olup bitenleri, koltuk kavgalarını, kirli pazarlıkları hep birlikte görüyoruz. Allah kimseyi böyle duruma düşürmesin.

AA-20231011-32370720-32370719-AK_PARTI_TBMM_GRUP_TOPLANTISI

“GENEL MERKEZ YÖNETİMİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”

  • Geçtiğimiz hafta 4. Olağanüstü Büyük Kongre’mizi yaptık. Hemen ardından yaptığımız MKYK toplantımızda MYK’mızı da oluşturduk. İnşallah 2024 seçimlerine bu MKYK ve MYK’mızla birlikte hazırlanacağız. Olağan kongremizde ise genel merkez yönetimimizi performans ve temsil odaklı bir anlayışla elbette tekrar gözden geçireceğiz. En önemli kriterin mart ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde elde edilecek sonuçlar olduğunu belirtmek istiyorum.

‘İSTANBUL VE ANKARA’ MESAJI

  • İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni şehirlerde milletimizi gerçek belediyecilikle tanıştırana kadar bize durmak duraksamak yok. Adım atılmadık vatan toprağı bırakmayacağız. Unutmayın, bizim bıraktığımız her boşluk muhalefetin yalanlarıyla doldurulacaktır. Muhalefet kadrolarının milletten kopuk, çığırtkan tavrı sizleri şaşırtmasın. Bunlar hep böyleydi. Sadece iyi birer tiyatro oyuncusu oldukları için dışarıya karşı farklı bir duruş ve söylem sergiliyorlardı. Bunların gündeminde sadece belediyelerin asansörlerine kimin bineceği vardı.

“SÜRPRİZİ KARŞIMIZDAKİLERE YAŞATMAK İSTİYORUZ”

  • Belediye başkanlığı seçimlerinde sürprizler yaşadık. Önümüzdeki seçimlerde her şeyi olması gerektiği şekilde yaparak sürprizi karşımızdakilere yaşatmak istiyoruz. Önümüzdeki süreci önce ülkem, önce memleketim, önce partim anlayışıyla yürütürsek hep birlikte Allah’ın izniyle kazanırız.

“MİLLETİMDEN BU FIRSATÇILARI HER SEFERİNDE MUTLAKA İFŞA ETMESİNİ İSTİYORUM”

  • Türkiye olarak biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesiyle enflasyon sorununundan ciddi şekilde muzdaribiz. Ülkemizi büyütme üzerine kurulu temel ekonomik stratejimizden asla taviz vermeden yeni yol ve yöntemlerle enflasyonun ve yol açtığı sıkıntıların üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Bu programın başarısı ancak devlet kurumları yanında tüm kesimleriyle 85 milyonun tamamının fedakarlığı ve kararlılığıyla mümkündür. Hayat pahalılığı bazı alanlarda ne enflasyonla ne döviz kuruyla ne de başka bir akılcı sebeple izah edilemeyecek seviyelere ulaştı. Sadece belirsizlik ortamını fırsat bilip 3 kuruş daha fazla kazanmak uğruna ülkesine bu kötülüğü yapanlar kendi geleceklerini sabote ediyorlar. Bu fırsatçıların foyaları daha net şekilde dökülmektedir. Milletimden bu fırsatçılara gerektiğinde malını satın almayarak, hizmetini başka yerlerden temine yönelerek ama her seferinde mutlaka yapılan ahlaksızlığı ifşa ederek yanıtını vermesini istiyorum.

AA-20231011-32370597-32370592-AK_PARTI_TBMM_GRUP_TOPLANTISI

EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR İÇİN YILBAŞINI İŞARET ETTİ

  • Pek çok alanda yaşanan dengesiz fiyatlamaların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsun hafifletmek için kasımın ortasında ödenecek şekilde bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödemesi yapmayı kararlaştırdık. Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin maaşında enflasyon farkı ve refah payı içeren düzenlemeleri yılbaşında ayrıca yapacağız.

  • Bir süre önce başlattığımız hava operasyonlarını devam ettireceğiz.

“SAVAŞ DEĞİL, KATLİAMDIR”

  • Bizim hem kendi terörle mücadelemizde hem de bölgemizdeki tüm savaş ve çatışmalardaki tavrımız gayet açık. Sivillere yönelik hiçbir eylemi, sivil yerleşimleri hedef alan hiçbir saldırıyı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğuna, tarafların buna riayet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Maalesef İsrail ve Gazze’deki çatışmalarda bu ilke çok ağır bir şekilde ihlal edilmektedir. İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Gazze’deki masumların sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmesini de asla kabul etmiyoruz. Bir şehrin suyunu, elektriğini, giriş-çıkışlarını kesip altyapısını çökerterek camisinden kilisesine tüm ibadethanelerini, okullarını yıkarak, en temel insani ihtiyaçlara erişimi engelleyerek, her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma savaş değil, katliamdır.

qq

“İSRAİL KENDİNİ HİÇ BEKLEMEDİĞİ BİR KONUMDA BULABİLİR”

  • İsrail’i hiç beklemediği ve istenmeyen bir konuma itebilir. Sivil insanları kasten öldürmek, bunları maharet gibi sunmaya kalkmak devlet değil, ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalı.
  • İnsani yardımların kesilmesi gibi Filistin halkını topyekün cezalandırma gibi kararlardan herkes uzak durmalı. Türkiye olarak biz tarafları itidale davet ediyoruz. Bölgedeki savaşın bir an önce durmasını, taraflar arasındaki sorunların görüşme yoluyla çözümünü istiyoruz. Sayın Abbas ve Sayın Herzog’a aklıselimle hareket etmeleri tavsiyesinde bulundum. Sayın Putin ve Sayın Guterres ile de bu konuyu değerlendirdik. Çatışmaların derinleşmesinin önüne geçilmesi noktasında gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Bölgemizi içine girdiği bu anafordan süratle çıkarmak için Türkiye olarak arabuluculuk ve adaletli hakemlik dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. İnşallah bu tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz.

  • İsrail’in bir devlet olarak varlığını sürdürebilmesi ancak iki devletli çözümle mümkündür. Aksi takdirde geçtiğimiz cumartesiden beri yaşananlar son olmayacağı gibi bunu çok daha büyük trajedilerin izlemesi de kaçınılmaz hale gelir.

Kaynak URL