Erdoğan'dan 'Roma' resti! İsim vermeden yüklendi


Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştayın 162. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasında yeni anayasa mesajları ve İBB’nin Roma seyahatine yönelik tepkisi ön plana çıktı.

“GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMAYIZ”

İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan mesajları:

  • Yaptığımız reformlarla kamu hizmetlerinin kalitesini yükselttik. Bürokratik vesayeti de ülkemiz için bir tehdit olarak gördük. Devlet millet arasına duvar ören eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin vermeyiz. Bu tür yollara tevessül edenlerin de gözünün yaşına bakmayız.

  • Bundan tam 1 sene önce yapılan seçimin ikinci turunda millet kararını verdi. Türkiye’ye vakit ve enerji kaybettiren tartışmaların, koalisyon görüşmelerinin hiçbiri yaşanmadı. Milletimiz seçim gecesi sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte kaldığı yerden işine gücüne döndü.

“TÜRKİYE’Yİ DARBE ANAYASASINDAN KURTARMAK BİZİM İÇİN MİLLİ BİR GÖREVDİR”

  • ‘Türkiye Yüzyılı’nın kilometre taşlarından biri yeni ve sivil anayasa ile taçlandırılmasıdır.

  • Sistemin pürüzlerini gidererek daha başarılı çalışmasını sağlamak siyaset kurumunun uhdesindedir. Biz tecrübelerimizin ışığında sistemi iyileştirecek her türlü adımı atmaya hazırız. Yeni anayasa meselesi de gelecek vizyonumuzun bir parçasıdır. Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir. Türkiye’nin yeni anayasaya kavuşması için kuşatıcı, uzlaşmacı ve yapıcı tavrımızı son raddeye kadar muhafaza edeceğiz.

  • Son dönemde bazı kamu hizmetlerinde şikayetlerin çoğaldığının farkındayız. Görevden kaçmanın, vatandaşa ‘bugün git yarın gel’ demenin mazereti olamaz.

  • Kamu kaynaklarının mevzuata uygun olarak harcanabilmesi açısından Sayıştay çok önemli roller üstleniyor. Kamuda tasarruf ve verimlilik anlayışının ön plana çıktığı günümüzde Sayıştay’ın denetimleri daha çok önem kazandı. İster merkezi idare, ister yerel yönetim olsun milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz. Milletin çoluk çocuğunun rızkından keserek oluşturduğu kıt kaynakların birilerinin reklam bütçesine dönüşmesini hoş karşılayamayız.

31231

“MİLLETİN CEBİNDEN BASIN MENSUPLARINA ROMA TURU YAPTIRIYORLAR”

  • Son dönemde eş dost ve hısım atamalarıyla birlikte maalesef belediye imkanlarının kişisel amaçlar için kullanıldığını üzülerek görüyoruz. Bu hadiseler milletin siyasete güvenini derinden sarstı. Kimse kusura bakmasın ama milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki kalabalık bir grup gazeteci heyeti, 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da yapılmasıyla ilgili İtalya’daki toplantıya gitmişti. Seyahatte kalınan lüks otelin maliyeti ve harcamalar tartışmalara neden olmuştu. İmamoğlu eleştirilere “Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Eksiğimiz varsa bakarız, sonrakinde yapmayız” yanıtını vermişti.

mggkfdlBu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır

Mynet Youtube

Kaynak URL