Eski Fed yetkilisi: Son veriler Eylül ayında faiz indirimi için umut oldu

Eski St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullard, ABD’nin para politikasındaki gevşeme hızının yavaş olmasını beklediğini ancak son enflasyon verilerinin Eylül ayında faiz indirimi için umut uyandırdığını söyledi.

Eski St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD’nin para politikasındaki gevşeme hızının yavaş olmasını beklediğini ancak son enflasyon verilerinin Eylül ayında faiz indirimi için umut uyandırdığını söyledi.

Bullard, Cuma günü yaptığı konuşmada, reel ekonomide herhangi bir aciliyet hissi bulunmadığı için kesintilerin hızının yavaş olacağını söyledi. Yine de son enflasyon raporunun Eylül ayını tekrar devreye soktuğunu ekledi.

Fed yetkililerinin tahminleri 2024’te yalnızca bir faiz indirimi gösterse de piyasa bu yıl Kasım ve Aralık aylarında iki çeyrek puanlık faiz indirimi fiyatlıyor. Enflasyonun merkez bankasının hedefine doğru ilerlemesi ve ekonominin dirençli kalması nedeniyle Bullard yakın zamanda görüşünü Nisan ayında öngördüğü üç faiz indiriminden iki tanesine çevirdi.

Şu anda Purdue Üniversitesi’nin İşletme Fakültesi Dekanı olan Bullard, bu yılın sonlarında bir artış ihtimalini dışlasa da, ABD büyüme görünümünün güçlü kaldığını söyleyerek; “Eğer şahin bir politika istiyorlarsa oranları oldukları yerde tutabilirler. Gevşemeyi erteleyebilirler” dedi.

Kaynak URL