Eximbank, sendikasyon sağladı

Türk Eximbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası garantisi altında ING, Standard Chartered ve Société Générale ile sendikasyon kredisi imzaladı

Türk Eximbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) garantisi ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı karşı garantisi altında 7 Mayıs tarihinde 285,7 milyon dolar tutarında bir sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

ING, Standard Chartered ve Société Générale’in katılımı ile imzalanan 10 yıl vadeli kredinin euro ve dolar cinsinden kredi dilimleri ile ‘first-loss’ ve ‘parri passu’ garanti yapılarını içerdiği açıklandı.

AIIB tarafından bir finans kuruluşuna sağlanan ilk garantili işlem özelliği taşıyan fon kapsamında, ihracatçı firmaların yenilenebilir enerji üretimi ve işletme faaliyetlerinde enerji/su verimliliğine yönelik yeşil yatırımlarına uzun vadeli finansman sunulacak. Açıklamaya göre bununla beraber, faaliyetlerinde kadın çalışan veya kadın yöneticileri destekleyen işletmeler önceliklendirilecek.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney yaptığı açıklamada, “Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın garantisi altında temin ettiğimiz ve tamamı yeşil yatırım odaklı ilk borçlanma işlemimiz olma özelliği taşıyan bu fon ile ihracatçılarımızın yenilenebilir enerji yatırımlarını ve karbon salınımlarının azaltılmasına yönelik yeşil dönüşüm faaliyetlerini destekleyeceğiz. Söz konusu kredi ve bu kapsamda ek olarak yakın zamanda sağlayacağımız toplam 1,2 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansmanla ülkemizin ve ihracatçılarımızın yeşil dönüşümüne verdiğimiz önemi ve desteği bir kez daha vurgulayacağız” açıklamasını yaptı.

Açıklamada sendikasyonun maliyetine ilişkin bilgiler yer almadı.

Kaynak URL