Fed Başkan Yardımcısı Barr'dan “hayal kırıklığı” mesajı

Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2024’ün ilk aylarına ait ABD enflasyon verilerinin “hayal kırıklığı yarattığını” belirterek, merkez bankasının para politikasını gevşetmesi için ihtiyaç duyduğu kanıttan yoksun olduğunu kaydetti.

Atlanta Federal Reserve konferansında yaptığı konuşmada, bu yılın ilk çeyreğindeki enflasyon okumalarının “hayal kırıklığı” yarattığını söyleyen Barr, bu sonuçların para politikasının gevşetilmesi açısından güven vermediğini belirtti.

Barr, Fed’in, piyasaların merakla beklediği faiz indirimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kısıtlayıcı politikamızın çalışmaya devam etmesi için biraz daha zaman tanımamız gerekecek” dedi.

Fed’in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan Kişisel Tüketim Harcamaları fiyat endeksi Mart itibarıyla yüzde 2,7 seviyesindeydi ve geçen yıl istikrarlı bir şekilde düştükten sonra son aylarda çok az değişti. Nisan ayı verileri önümüzdeki hafta açıklanacak.

ABD’de sağlam bir büyümenin olduğunu ve işsizliğin düşük olduğunu belirten Barr, Fed’in hem enflasyon hedefine hem de işsizliği mümkün olduğu kadar düşük tutma görevine yönelik risklerin farkında olduğunu söyledi.

Kaynak URL