Fed'in temkinli yetkilisinden faiz yorumu

Fed’in şahin-güvercin skalasında orta sıralarda yer alan yetkililerinden Loretta Mester daha önce bu yıl için öngördüğü üç faiz indiriminin son durumda fazla olabileceğine işaret ederken, San Francisco Fed Başkanı Daly faizlerde bir ayarlama yapmak için bir aciliyet olmadığını söyledi. 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, para politikasının kısıtlayıcı olduğunu ancak yetkililerin faiz oranlarını indirmeden önce enflasyonun gidişatı hakkında daha fazla kanıt beklemeleri gerektiğini söyledi.

Daha önce bu yıl üç faiz indiriminden yana olan Mester, ilk çeyrek enflasyon rakamları göz önüne alındığında bunun hala uygun olacağını düşünmediğini belirtti. Mester Bloomberg TV’de yaptığı değerlendirmede, “Enflasyonun hangi yolda olduğunu söylemek için çok erken, bu nedenle bu konuda daha fazla bilgi toplamamız gerekiyor” dedi.

Enflasyonun düşmesini beklemeye devam ettiğini, ancak bunun hızlı olmayacağını söyleyen Mester, enflasyonun Fed’in yüzde 2’lik hedefine doğru ilerlemeyi durdurması halinde, faizlerin artırılabileceğini ancak bunun baz senaryosu olmadığını ifade etti.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de Axios’a verdiği röportajda, “Enflasyonun henüz sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye indiğinden emin değilim, ancak şu anda yukarı doğru ayarlama yapmamız gerektiğine dair herhangi bir kanıt da görmüyorum” dedi.




  • FED BAŞKAN YARDIMCISI JEFFERSON’DAN ENFLASYON MESAJI

Kaynak URL