Ford, elektrikli araç ekibini büyütüyor

Amerikan otomotiv devi Ford, düşük maliyetli elektrikli araç şirketi oma yolunda , Rivian, Tesla ve Apple’ın işgücünden yararlanarak, büyüyor. Ford Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Jim Farley, “Tüm EV ekiplerimiz, EV ürünlerimizde acımasızca maliyet ve verimliliğe odaklanıyor, çünkü nihai rekabet, uygun fiyatlı Tesla ve Çinli ürünler olacak” dedi. .

HANDE BERKTAN

Elektrikli araçlar dünyasında son dönemde kalifiye işgücüne talep, artarak devam etti.

Elektrikli araç devi, Ford, gizli düşük maliyetli elektrikli araç ekibini oluşturmak için Rivian, Tesla, Lucid Motors’dan yararlandı. Bunların arasında Rivian’dan gelen yaklaşık 50 kişi, Tesla’dan gelen 20 kişi ve nakit sıkıntısı çeken Canoo’dan gelen bir düzine var. Ford ayrıca projede çalışmak üzere Formula 1 takımlarından iki kıdemli aerodinamikçiyi işe aldı.

Ford Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Jim Farley, “Tüm EV ekiplerimiz, EV ürünlerimizde acımasızca maliyet ve verimliliğe odaklanıyor, çünkü nihai rekabet, uygun fiyatlı Tesla ve Çinli ürünler olacak” dedi. .

Ekibin büyümesi, Ford’un da rakipleri gibi Tesla’yı yakalamak amacıyla EV’lerin maliyetini önemli ölçüde düşürmenin yollarını ararken, aynı zamanda Çin’deki ucuz rekabeti de savuşturmasıyla ortaya çıkıyor.

Kaynak URL