Fransa-Almanya getiri farkı 7 yılın zirvesinde

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un parlamento için erken seçim çağrısı yaptığı Fransa’da tahvillerde sert satış dalgası sürüyor.

Aşırı sağcı Marine Le Pen öncülüğündeki Ulusal Birlik’in Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yakaladığı ivmenin ardından Fransız tahvil getirileri yükselirken 10 yıllık getiride Almanya ile olan fark 70 baz puana yaklaşarak son yedi yılın zirvesini gördü.

Alman tahviline göre Fransız tahviline ödenen prim sadece bu hafta 20 baz puan birden yükseldi. Erken seçim çağrısının yanı sıra Macron’un siyasi zayıflığına işaret eden anketler de tahvil satışlarını tetikliyor. Elabe anketine göre Macron’a onay veren seçmenlerin oranı 2018’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Vadeli piyasa hareketleri tahvil satışlarının devamına işaret ediyor. 10 yıllık vadeli pozisyonlar en az bir yılın en yükseğine çıkarken bu durum kısa pozisyonların arttığına işaret ediyor.

HSBC Avrupa tahvil stratejisti Chris Attfield, “Marine Le Pen’in Ulusal Birlik partisinin zaferi, mali disiplinsizlik ve Avrupa Komisyonu ile anlaşmazlık konularında piyasa endişelerine yol açabilir” yorumunu yaptı

Kaynak URL