Gevşeme beklentisi güçlendi, enflasyon beklentisi geriledi

Fed üyelerinin temkinli açıklamalarına rağmen piyasalarda faiz indirim beklentileri yeniden güçleniyor.

TÜFE verisi sonrası swap piyasalarında bu yıl iki Fed faiz indirimi fiyatladı. Ayrıca tahvil getirilerindeki hareket de Wall Street’in enflasyon beklentisinin gerilediğini ortaya koyuyor.

ABD devlet tahvilleri ile enflasyona endeksli tahvillerin getiri farkını izleyen 5 yıllık başabaş getiri gerileyerek enflasyon beklentilerindeki düşüşe işaret etti. ClearBridge Investments Analisti Josh Jamner, veriler sonucu söylemin Fed’in 2024’te faiz indirimine gidip gitmeyeceği yerine “ne zaman” faiz indirimine gideceğine kaydığını belirtti.

UBS Global Wealth Management Stratejisti Brian Rose, “Şu ana kadar verilerde ekonominin sert bir inişe doğru gittiğini gösteren bir şey yok. Fed’in Eylül ayında faiz indirimine başlayacağı ve bunun yıl sonuna kadar tahvil getirilerinin düşmesine yol açacağı görüşümüzü koruyoruz” yorumunu yaptı.

Verilere temkinli yaklaşan Pimco Kuzey Amerika Ekonomisti Tiffany Wilding ise “Veriler, Fed’in enflasyonda daha kalıcı bir yavaşlama görene kadar faiz indirimlerini erteleyeceği yönündeki beklentilerimizi değiştirmiyor. Bu da 2024 yılında politika yapıcıların faizleri sabit tutma olasılığı olduğu anlamına geliyor” dedi.

Kaynak URL