‘Global bir teknoloji şirketi olmayı amaçlıyoruz’

Aktif Tech özellikle yurt dışına teknoloji ihracatı için kurulduğunu belirten Özgür Bilgin, “Ülkemizin bu anlamda bölgesel güç olması yönündeki stratejiye de uygun olarak, global bir teknoloji şirketi olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Aktif Tech Genel Müdürü Özgür Bilgin, Aktif Tech’in, finansal teknolojiler ekosistemi olarak hareket eden Aktif Bank’ın içerisinden doğan bir teknoloji şirketi olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Bilgin, “Sektörde uzun yıllar edindiğimiz deneyimin ışığında kurumsal bir yapıda bu hizmetlerin buluştuğu bir teknoloji firması yaratmak ve hem ülkemizde hem globalde bu hizmetleri profesyonelce sunmak üzere yola çıktık. Hedef kitlemiz içerisinde yer alan tüm şirketlere bütüncül ve komple hizmet vererek, bir çözüm ortağından çok yol arkadaşlığı etme misyonunu benimsiyoruz. Biz, tüm iş ortaklarımızla her iki tarafın da yüzde 100 memnun kaldığı bir birliktelik sağlamayı hedefliyoruz. Halihazırda yürüttüğümüz projeleri 2023 içerisinde başarı ile tamamladıktan sonra, rafa ekleyeceğimiz yeni ürünlerle hedef farklı coğrafyalarda yeni müşteriler edinmeyi planlıyoruz. Ülkemizin bu anlamda bölgesel güç olması yönündeki stratejiye de uygun olarak, global bir teknoloji şirketi olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

‘Aktif Tech özellikle yurt dışına teknoloji ihracatı için kuruldu’

Bilgin, “2022 yılı mayıs ayında faaliyetlerine başlayan Aktif Tech, bankamız ve iştiraklerimiz tarafında verdiğimiz bilgi teknolojileri hizmetlerini tecrübemizle birleştirerek ürünleştirip; stratejik olarak belirlediğimiz alanlarda, grup dışına ve özellikle yurt dışına teknoloji ihracı yapmak üzere kuruldu. Kendi grubumuz içerisindeki ihtiyaçlardan ve tecrübeden yola çıkarak, sektörün ihtiyaç duyduğu ve duyacağı teknolojileri, banka, iştiraklerimiz ve holdingimizin gücü ile sektöre sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

‘Fintechleri önemli iş ortakları olarak görüyoruz’

Aktif Bank iştiraklerini ve fintechleri önemli iş ortakları olarak gördüklerini ifade eden Bilgin, “Aktif Bank ve iştiraklerimiz için verdiğimiz BT hizmetlerinden edindiğimiz tecrübe ile, grup dışında ve özellikle yurt dışındaki müşterilerimize sunmak üzere ürünler hazırlıyoruz. Aktif Tech üzerinden fintech’lerin teknolojik altyapı ve danışmanlık ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalışırken, banka ve iştiraklerimiz üzerinden verdiğimiz hizmetler ile de fintech’lerle iş birliklikleri yapıyoruz. Fintech ve teknoloji şirketleriyle iş ortaklığı yaparak daha büyük ve daha güçlü bir fintech ekosistemi oluşturabileceğimize inanıyoruz. Bu ekosistem de müşterilere daha iyi hizmetler sunmak ve inovasyonu hızlandırmak için büyük önem taşıyor. Ayrıca bu tarz işbirlikleri, farklı şirketlerin farklı becerilerini birleştirmelerine ve kendi başına yapamayacağı ya da zaman ayıramayacağı inovasyonların yapılmasına imkân tanıyor. Sonuçta ortaya daha iyi ve bütüncül çözümler çıkıyor. Bu da müşteri taleplerine daha geniş çerçevede yanıt vererek, müşteri memnuniyetinin artmasını ve müşterilerin daha fazla ürün-hizmet satın almasını sağlıyor” diye konuştu.

‘Atlas için hedef kitlemiz bankalar, ödeme ve e-para kuruluşları’

Aktif Tech’in kurulduğu ilk günden bu yana, iş birlikleri ile büyümeye ve müşterilerine baştan uca çözümler sunmaya yönelik bir stratejiyle ilerlediğini söyleyen Bilgin, “Daha genç bir yapı olmamıza rağmen kısa bir sürede değerli çalışmaların altına imzamızı attığımızı söyleyebilirim.
Şu anda Atlas adını verdiğimiz ödeme sistemleri platformumuz, biletleme altyapımız ve toplu ulaşım çözümlerimizle satış ve pazarlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hedef kitlemiz; Atlas için ağırlıklı olarak bankalar, ödeme kuruluşları ve e-para şirketlerinden oluşuyor. Toplu ulaşım altyapımız ile yurt içi ve yurt dışındaki şehirlerin ulaşım çözümü beklentilerine karşılık veriyoruz. Biletleme altyapısı tarafında ise 10 yıldır Passolig markası ile elde ettiğimiz tecrübemizle olgunlaştırdığımız çözümlerimizi, tüm spor ve spor dışı etkinlik ihtiyacı olan organizatörler ve spor kulüpleriyle buluşturuyoruz. Tüm çözümlerimizin odağında yapay zekâ ve bulut çözümler yer alıyor” dedi.

Kaynak URL