GM'den Cruise'a 850 milyon dolarlık yatırım

General Motors, otonom araç yan kuruluşu Cruise’a 850 milyon dolar yatırım yapıyor. Şirketin yeniden Phoenix, Dallas ve Houston’da trafikte testlere geri döneceği duyuruldu. GM, Cruise’u satın aldığı 2016 yılından bu yana 8 milyar dolardan fazla yatırım yaptı ancak bir dizi kaza ve güvenlik ihlali nedeni ile sürücüsüz taksiler uzun süredir trafikten çekilmiş, GM’in zarar etmesine neden olmuştu.

HANDE BERKTAN

Amerikan otomotiv devi General Motors, sürücüsüz taksi şirketi Cruise’a 850 milyon dolar yatırım kararı aldı. General Motors’un CFO’su Paul Jacobson, Deutsche Bank’ın Küresel Otomotiv Endüstrisi Konferansı’nda 850 milyon dolarlık yatırımı açıkladı.

GM’in yan kuruluşu olan Cruise bir dizi kaza ve güvenlik nedeniyle Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresinin soruşturmalarıyla karşı karşıya kalmış ve şirket trafikteki robotaksi testlerini askıya almıştı. Şirketin yeniden Phoenix, Dallas ve Houston’daki testlere geri döneceği duyuruldu.

Yeni yatırım, Cruise’un Kasım 2023’te tüm filosunu garaja çekmesine neden olan bir dizi güvenlik olayının ardından GM’nin yatırımcılara 2024 yılında Cruise harcamalarını “yüz milyonlarca” dolar azaltma kararının ardından bir yıldan kısa bir süre sonra geldi. Cruise, toplamda 15 milyar doların üzerinde yatırım topladı. GM, Cruise’u satın aldığı 2016 yılından bu yana 8 milyar dolardan fazla harcadı ve yalnızca 2023’te 3,48 milyar dolar kayıp yaşandı. Ancak yeni yatırım, General Motors’un henüz yatırımından vazgeçmeye hazır olmadığını gösteriyor.

Kaynak URL