Goldman’dan S&P 500 Tahmini

Goldman Sachs Group Stratejisti David Kostin’e göre S&P 500 Endeksi’nin bugünden yıl sonuna kadar daha fazla kazanç sağlaması pek olası değil.

Goldman Sachs baş ABD hisse stratejisti Kostin salı günü Bloomberg TV’ye verdiği röportajda S&P 500 için hedef fiyatının 5.200 puan seviyesinde olduğunu yineledi ve “bugünden yıl sonuna kadar yaklaşık yatay bir getiri öngördüğünü” söyledi.

Kostin’in tahmini ocak ayından beri yüzde 10 yükselen S&P 500’ün salı kapanışta ulaştığı 5.246 puan seviyesinin hemen altında bulunuyor. Kostin, bankanın ekonomi, bilançolar, değerlemeler ve nakit akışını dikkate alan modelinin daha fazla yükseliş için yer olmadığını gösterdiğini söyledi. Goldman ekonomistleri bu yıl ABD ekonomik büyümesini yüzde 3 civarı öngörüyor. Bankanın hisse stratejistleri ise 2024’te şirket karlılığı büyümesini yüzde 8 olarak bekliyor.

Stratejistlere göre şirket değerlemeleri halihazırda tarihi zirvede. Kostin tüm bu kategorilerde daha fazla büyümenin ihtimal dahilinde olduğunu söylese de bu ihtimali düşük görüyor. Kostin, tahminine yönelik riskin faizlerin piyasa beklentilerine göre daha hızlı düşürülmesi olduğunu kaydederken baz senaryolarının bu olmadığını dile getirdi. Kostin “Baz senaryomuz, yıl sonuna doğru piyasanın bu çarpan seviyesinde ya da daha da düşük bir çarpan seviyesinde işlem göreceği yönünde” diye konuştu.

Kaynak URL