Google, Chromebook'a yapay zeka destekli özellikler getirdi

Google bugün Chromebook Plus serisi cihazlar için yazma asistanı, gelişmiş fotoğraf düzenleyici, duvar kağıdı oluşturucu ve Google’ın Gemini sohbet robotuna kolay erişim gibi yeni yapay zeka destekli özelliklerini duyurdu. Arama devi, Haritalar’a yapay zeka Gemini destekli özellikler getirdi. Şirket, kolay erişim için artık Gemini simgesini Chromebook’ların uygulama kısmına yerleştiriyor.

HANDE BERKTAN

ABD’li arama devi Google, Chromebook Plus serisi cihazlar için yazma asistanı, gelişmiş fotoğraf düzenleyici, duvar kağıdı oluşturucu ve Google’ın Gemini sohbet robotuna kolay erişim gibi yeni yapay zeka destekli özelliklerini açıkladı.

Şirket ayrıca HP, Acer ve Asus’un yeni Chromebook Plus modellerini de tanıttı. Google, yeni Chromebook Plus kullanıcılarına Google One AI Premium planını bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunacak.

Arama devi, Haritalar’a Gemini destekli çok sayıda özellik eklediğini duyurdu. Google, kolay erişim için artık Gemini simgesini Chromebook’ların uygulama rafına yerleştiriyor.

Bu yılın başlarında Google, insanların herhangi bir yerde metin yazmasına veya yeniden biçimlendirmesine yardımcı olmak için Chrome’da bir yazma aracını kullanıma sunmuştu. Şirket artık Chromebook Plus cihazlarına sistem genelinde metni yeniden yazma olanağını ekliyor.

Google ayrıca Chromebook Plus’a, kullanıcıların duvar kağıtları ve video konferans arka planları oluşturması için bir araç ekliyor. Chromebook Plus cihazları aynı zamanda Google Fotoğraflar’da yapay zeka destekli üretken bir sihirli düzenleyiciye de sahip oluyor. Bu özellik, seçilen nesneleri kaydırmanıza veya yeniden boyutlandırmanıza olanak tanıyacak ve yapay zeka, değişikliklere göre arka planın yenilenmesini sağlayacak.

Kaynak URL