Google, denizaltı fiber optik kabloyla Afrika'yı Avustralya'ya bağlayacak

Teknoloji devi Google, Afrika ve Avustralya kıtalarını birbirine bağlayan ilk denizaltı fiber optik kablosunu inşa etmeye hazırlanıyor. Google’ın duyurusu, Afrika genelinde yaygın kesintilerin ardından geldi. “Umoja” olarak adlandırılan yeni kablo hattı Kenya’da başlıyor ve aralarında Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Uganda, Zambiya ve Zimbabve’den geçip ardından kara yolculuğunu Güney Afrika’da tamamlıyor. Kabloyu Hint Okyanusu üzerinden Avustralya’nın Perth şehrine yönlendirme çalışmaları devam ediyor.

HANDE BERKTAN

Google, kıtaları fiber optik kablo ile bağlıyor. Amerikan teknoloji devi, Afrika ve Avustralya kıtalarını birbirine bağlayan ilk denizaltı fiber optik kablosunu inşa etmeye hazırlanıyor.

Umoja” olarak adlandırılan yeni kablo hattı Kenya’da başlıyor ve aralarında Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Uganda, Zambiya ve Zimbabve’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden geçiyor ve ardından kara yolculuğunu Güney Afrika’da tamamlıyor. Google’ın bu yılın başından beri Johannesburg’da faaliyet gösteren Afrika veri merkezi bölgesi.

Google, rotanın karasal bölümünün tamamlandığını doğruladı ve bu bölüm için Liquid Intelligent Technologies adlı bir şirketle çalıştığını açıkladı. Kabloyu Hint Okyanusu üzerinden Avustralya’nın Perth şehrine yönlendirme çalışmaları devam ediyor ve tamamlanması için onaylanmış bir zaman çizelgesi yok.

Google Başkan Yardımcısı: Afrika ülkeleri daha güvenilir bağlantı kurabilecek

Google Cloud’un Küresel Ağ Altyapısından Sorumlu Başkan Yardımcısı BrianQuigley, blog yazısında, “Umoja, Afrika ülkelerinin birbirleriyle ve dünyanın geri kalanıyla daha güvenilir bir şekilde bağlantı kurmasını sağlayacak. Mevcut bağlantı rotalarından farklı yeni bir rota oluşturmak, tarihsel olarak yüksek etkili kesintiler yaşayan bir bölge için dayanıklı bir ağın sürdürülmesi açısından kritik önem taşıyor.”açıklamasını yaptı.

Teknoloji devlerinin, denizaltı fiber altyapı yatırımları hız kazandı

Dünyanın denizlerine, okyanuslarına ve su yollarına uzanan yüzlerce Amazon, Meta ve Microsoft dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinin yatırımları mevcut. Bu denizaltı fiber optik kablolar sayesinde teknoloji şirketleri, müşterilerine daha düşük gecikme süreli ve kaliteli veri aktarım, bağlantı hizmetleri sunabiliyor.

Kaynak URL