Google Gemini'ye video göstererek soru sorulabilecek

Google, yapay zeka asistanı Gemini’de gerçekleştirdiği güncellemeyle, yapay zeka alanında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Artık Gemini’ye video göstererek sorununuzu çözebilecek ve video içeriğiyle ilgili sorular sorabileceksiniz. Diğer yanda Google aramalar Gemini’ın gücüyle birleşiyor. AI Overviews özelliği sayesinde aramalara kapsamlı sorular sorabileceksiniz. İlk etapta ABD’deki herkese açılması beklenen özellik, yıl sonunda dünya genelinde kullanıma sunulması bekleniyor.

HANDE BERKTAN

Open AI firmasının ChatGPT-4o yapay zeka modelini tanıtmasının ardından Google’da, I/O 2024 etkinliğinde yapay zeka asistanı Gemini’nin yeni yeteneklerini duyurdu.

Bu yeteneklerden ilki Gemini’nin video yeteneği ve Gemini’ye video göstererek, videoda gösterdiğiniz içerikle ilgili sorununuzu çözebileceksiniz.

Google CEO’su Sundar Pichai konuşmasında bazı işlemlerin tamamen yapay zeka desteğiyle gerçekleşebileceğini aktardı. Örneğin alışveriş için ürün iadesini Gemini yapabilir. Bu bağlamda Gemini ve Chrome’un beraber çalışacağı ifade edildi. DeepMind CEO’su Demis Hassabis ise daha hafif bir model olan Gemini 1.5 Flash’ten bahsetti. Model, uygun maliyeti ve düşük gecikmesi ile öne çıkmakta. Kullanıcılar modele Google AI studio’dan erişebilir.

Örnek olarak Google Lens üzerinden eski bir pikapın yerine oturmayan iğnesi Gemini’ye gösterildi ve iğnenin yerine neden oturmadığı soruldu. Daha sonra asistan, marka ve modeli tespit ederek sorunun nasıl çözüleceğine dair madde halinde bir açıklama sundu.

Google aramalara yapay zeka ekleniyor

Google aramalar Gemini’ın gücüyle birleşiyor. AI Overviews özelliği sayesinde aramalara kapsamlı sorular sorabileceksiniz. Şimdilik ABD’deki herkese açılması beklenen özellik, yıl sonunda 1 milyar insana açılacak.

Kaynak URL