Hakkari'deki kayyım kararı sonrası DEM Parti'den 'nöbet eylemi' kararı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, bugün Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Bu gelişme üzerine Hakkari’de eylemler 10 günlüğüne yasaklandı. İçişleri Bakanlığı da Akış’ın görevden alınarak yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in ‘belediye başkan vekili’ olarak görevlendirildiğini açıkladı.

 DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Akış’ın gelişmeler üzerine parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

MYK sonrası basın toplantısı düzenleyen DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, Hakkari halkının kendilerini temsil edecek kişiyi seçtiğini ve gelecek 5 yıl için onunla yol yürümek istediklerini sandıkta beyan ettiğini söyledi.

Halkın iradesinin seçimle tecelli ettiğini belirten Koçyiğit, “Tüm demokratik kamuoyunu, bu konuyla ilgili tepkisini en yüksek şekilde göstermeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Belediyelerin önünde nöbet başlıyor

Hakkari’de demokratik protesto haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Koçyiğit, MYK toplantısında alınan kararları şu şekilde sıraladı: “Bu kayyum siyasetine karşı bütün belediyelerimizin önünde demokrasiyi, halk iradesini ve belediyelerimizi savunmak için nöbet eylemleri başlatacağımızı duyurmak istiyorum. Herkesi bu nöbetlerde yanımızda olmaya davet ediyoruz. Bunun dışında bugün Türkiye’nin her tarafında demokratik tepkilerimizi ortaya koyacak eylem ve etkinlikler il, ilçe örgütlerimiz tarafından organize ediliyor.”

Kaynak URL