Hayes: ABD borsalarında 2. yarıda sınırlı yükseliş bekliyoruz

Great Hill Capital Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Hayes, piyasalardaki beklentilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, ABD borsalarında ilk yarıdaki yükselişlere kıyasla daha sınırlı yükseliş beklediklerini söyledi.

Great Hill Capital Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Hayes, Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar’ın sorularını yanıtladı.

Hayes, son açıklanan istihdam verilerinin ekonomiye dair olumlu sinyal verdiğini söylediği değerlendirmesinde, “ABD’de enflasyonun aşağı yönlü hareket etmesini bekliyoruz.” dedi. Gayrimenkul sektöründe pozitif gelişmeler olduğunu belirten Hayes, tarım dışı istihdam verilerinin istihdam piyasasına ilişkin olumlu sinyal verdiğini ve pek çok kadının istihdam piyasasına döndüğünü söyledi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz patikasına ilişkin yorumda bulunan Hayes, “Fed yalnızca Eylül ayını pas geçecek gibi durmuyor çünkü zaten çok düşük bir oranda faiz artışı ihtimali veriliyordu. Powell açıklanan olumlu verilere rağmen şahin mesajlar vermeye devam edecek” dedi.

Hayes, piyasa beklentilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, ABD Borsalarında ilk yarıdaki yükselişlere kıyasla daha az yükseliş beklediklerini ve doların baskılanmasının devam etmesi durumunda bu durumun gelişmiş ülkeler için daha olumlu olacağını kaydetti.

Kaynak URL