Helikopterler LHD ANADOLU gemisine konuşlandı

Milli Savunma Bakanlığı, inşasına 17 Nisan 2016’da başlanan ve aralık ayında hizmete girmesi planlanan çok maksatlı amfibi gemisi LHD Anadolu’ya ilişkin yeni gelişmeleri paylaştı.

Deniz Kuvvetlerine ait AH-1W Super Cobra ve SH-70 Sea Hawk helikopterleri, LHD Anadolu’ya ilk inişi gerçekleştirerek konuşlanmayı tamamladı.

Bakanlığın, “Milletimizi gururlandıracak fotoğraflar” ifadesini kullandığı paylaşımda, gemide görev yapacak olan hava vasıtalarına emniyetli uçuşlar ve başarılı görevler dileğinde bulunuldu.

 

Altay tankı da, TCG Anadolu’ya çıkmıştı

Türkiye’nin amiral gemisi olmaya hazırlanan TCG Anadolu’nun tank operasyonu testleri, Altay prototipi ile yapıldı.

Mekanize Çıkarma Aracı LCM ile askeri tersaneden alınan Altay tankı, önce Anadolu gemisine yüklendi, ardından yine LCM’ye alınarak sahile çıkarma operasyonu gerçekleştirildi. 

Tamamlanan bu test ile projede önemli bir aşama daha geçildi.

Helikopterler LHD ANADOLU gemisine konuşlandı

Türk mühendislerin dokunuşuyla mümkün oldu

TCG Anadolu, LHD-400 üzerinden geliştirilen bir proje. İspanya’dan alınan projede Türkiye kendi ihtiyaçları doğrultusunda kimi değişiklikler de yaptı.

Türk mühendislerin dokunuşlarıyla TCG Anadolu tam da ilgili kuvvetin istediği şekilde revize edildi. Sonuç olarak Türkiye, TCG Anadolu’nun testlerine ‘en tepeden’ başladı ve gemiden inmesi planlanan en ağır araç ile bu süreci tamamlamayı başardı.

Peki diğer ülkeler benzer denemeleri nasıl gerçekleştirdi?

Örneğin Avusturalya M1 Abrams tankını tam yükle gemiye çıkaramadı. Tank, çıkarma gemisine ağır geldi ve çözüm olarak hem yakıt hem de mühimmat boşaltıldı.

Benzer şekilde İspanya da kendi gemisinde bu denli ağır bir tankla herhangi bir çıkarma yapamadı. Çünkü onların gemisinde de orta kısımda ayrı bir bölme inşa edilmişti ve bu da tankların manevra yapmasına imkan vermedi.

 

Kaynak URL